Itse tehty suklaa (video)



Olen testannut aiemmin mm. itse tehtyä valkosuklaata ja raakasuklaata. Halusin kuitenkin testata monta eriä sulkaata ja koota niistä yhden videon. Tässä ohjeet valkosuklaaseen, maitosuklaaseen, tummaan suklaaseen ja raakasuklaaseen. Nämä kokeilut olivat oikein onnistuneita. Kokosin videolle omat vinkkini suklaan valmistukseen.

 Kaakavoi on terveellinen rasva kohtuullisesti nautittuna. Se on kuitenkin aika kitkerää ja moni pettyykin omiin suklaakokeiluhinsa. Suklaan valmistuksessa on tärkeää käyttää tarpeeksi makeutusta ja ihan ripaus suolaa. Tarkkaa määrää sokerille on vaikea antaa, koska tämä on makuasia. Jos haluaa käyttää jotain muuta kuin valkoista sokeria, voi kokeilla esim. vaahterasiirappia, hunajaa, steviaa, xylitolia, agavesiirappia tai kookossokeria. Tavallista siroa sokeria en suosittele, sillä se jää usein rakeiseksi massan joukkoon. Siksipä kannattaakin suosia tomusokeria. Sitä voi tehdä myös itse esim. steviasta. Oma suosikkini on vaahterasiirappi, sillä se taittaa kitkeryyttä ja tuo ihanan aromin suklaaseen.


Valkosuklaa

 200g kaakaovoita
1,5dl tomusokeria
1,5dl (laktoositonta) maitojauhetta
1tl vaniljaa


Maitosuklaa

50g kaakaovoita
2rkl kaakaojauhetta
2rkl maitojauhetta
 50g tomusokeria
ripaus suolaa


Tumma suklaa

100g kaakaovoita
 1,5dl kaakaojauhetta
2rkl-1dl tomusokeria tai vaahterasiirappia
ripaus suolaa


Raakasuklaa kaakaovoista

100g kaakaovoita
1,5dl raakakaakaojauhetta
2rkl vaahterasiirappia (tai hunajaa tai kookossokeria)
 

Raakasuklaa kookosöljystä

1,25dl kookosöljyä
0,6dl vaahterasiirappia
1,8dl raakakaakaojauhetta
 

Kaakaovoista tehty raakasuklaa hyvää, mutta hieman kitkerää. Moni onkin pettynyt itse tehtyyn suklaaseen. Olen kuitenkin huomannut, että käyttämällä vaahterasiirappia makeutuksena, tulee tästäkin todella ihanaa. 
 
Kookosöljystä tehty suklaa on myös todella hyvää, sillä kookos on luontaisesti makea. Yllä oleva ohje onkin yksi suosikkiohjeistani. Sula suklaa soveltuu hyvin myös jäätelön päälle, sillä se kovettuu parissa sekunnissa! Kookosöljystä valmistettu raakasuklaa on säilytettävä jääkaapissa tarjoiluun asti, sillä se pehmenee nopeaa huoneenlämmössä.


Kotitekoisen suklaan voi vielä temperoida, mikäli sen haluaa säilyvän huoneenlämmössä pitkään. Itse en kuitenkaan yleensä tätä tee. Kaakaovoin voi myös sulattaa niin, ettei sen lämpötila nouse yli 32 astetta, jolloin se pysyy temperoituna koko ajan. Tällöin suklaasta tulee kuitenkin melko paksua ja mattapintaista. Mutta maku on edelleen loistava.
 
Vegaanit voivat käyttää tummaan suklaaseen mitä tahansa makeutusta paitsi hunajaa.
Katso myös sokeritietopakettini.

Kategoriasta makeiset, löytyy paljon suklaa- ja karkkiohjeita! Myös joulublogin puolelta löytyy lisää ihania suklaita ja konvehteja. Katso mm:

Kommentit

  1. Moikka! Rakastan mokkapaloja, mutta en käytä enää valkoista sokeria enkä gluteenia. Osaisitko sanoa, että pystyykö mokkapalataikinan makeuttamaan hunajalla tai vaikka jollain siirapilla? Entäs sitten päällys, voisiko siihen käyttää steviatomusokeria?
    Kiitos jo valmiiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Luulen et hunaja tai siirappikin toimii ihan hyvin. Näin yhden hyvän sokerittoman mokkapalaohjeen jokin aika sitten. Siihen tuli 1,5dl koivusokeria eli xylitolia. Hunaja ja siirapithan sisältää lähes saman verran glukoosia ja fruktoosia kuin sakkaroosikin. Mut xylitoli kuuluu sokerialkoholeihin ja on hyvin vähänkalorinen ja terveellinen. Mut hunajaa tai vaahterasiirappia vois hyvin testata. Esim. 1-1,5dl. =) Steviatomusokerista onnistuu hyvin, sitä olen testannut. Sen ohje löytyy täältä: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2016/04/itse-tehty-tomusokeri.html. Toivottavasti näistä oli apua =)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3