torstai 10. toukokuuta 2018

Testataan ihmemarjaa äidin kanssa! (video)Äitienpäivä lähestyy ja sen kunniaksi testaan oman äitini kanssa kuuluisaa ihmemarjaa, joka muuttaa makuaistia niin, että happamat ruoat alkavat maistua makealle!

Kuulin marjasta ensimmäistä kertaa viime vuoden puolella. Katsoin jotain tiedeohjelmaa telkkarista, ja siinä vakuuteltiin että marja toimii. Minun oli tietenkin heti testattava tätä ihmeellistä tuotetta ja riensinkin tilaamaan tuotetta netistä. Amazon nettikauppa ainakin toimittaa näitä Suomeen. Paketti onkin odottanut kaapissa sopivia koekaniineja vuoden päivät.

Mikä on ihmemarja?

Ihmemarja eli Synsepalum dulcificum on Länsi-Afrikassa kasvava marja, joka muuttaa ihmisen makuaistia. Vaikutus tulee Miraculin aineesta ja vaikutus kestää n.30min (ei 2h, kuten videolla arveltiin). Laji on nykyisin uhanalainen. 

Marjassa itsestään on hyvin vähän hedelmäsokeria ja se maistuu miedosti makealle. Marjaa on käytetty ainakin 1700-luvulta lähtien. USA:ssa marja on luokiteltu lisäaineeksi. Marjasta yritettiin tehdä korviketta sokeriherkuille ylipainon estämiseksi, mutta ilmeisesti suuret sokerifirmat sabotoivat yrityksen. Tästä ei ole varmaan todistusaineistoa jäljellä.

Katso videolta miten marja toimii!Äitienpäiväleivonnaisia ja muita ideoita löytyy täältä!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3