maanantai 18. kesäkuuta 2018

YlioppilaskakutNämä kakut menivät kollegani tyttären yo-juhliin. Juhliin tuli 50 vierasta, joten tein kolme 20cm kakkua. Isoihin juhliin kannattaa yleensä tehdä muutama pienempi kakku eikä yhtä isoa, koska buffet tilaisuuksissa iso kakku joutuu seisomaan pöydässä liian kauan aikaa.

Kakuissa on voikakkupohjat. Täytteenä mango- ja vadelmamousset. Kakut on kuorrutettu vain tuorejuustokreemillä ilman sokerimassaa. Kakun tasoitukseen kannattaa käyttää reilusti aikaa. Kakun kuorruttamiseen löytyy vinkkejä youtube videoiltani. Tärkeää on jähmettää jokainen kreemikerros hyvin ennen uuden lisäämistä. Kreemiä saa lisätä reilusti ja ylimääräinen siloitetaan veitsen tai lastan avulla.


Mango- ja vadelma mousse kolmeen 20cm kakkuun:

7,5dl kermaa
400g tuorejuustoa
2dl mangososetta
sokeria
1pss vadelmamoussejauhetta
1,5dl vadelmahilloa
10 liivatelehteä
1dl kiehuvaa vettä

Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10min ja sulata ne kiehuvaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää seokseen. Jaa seos kahtia.

Lisää toiseen puoleen mangosose ja sokeri. Toiseen vadelmamoussejauhe ja hillo. Moussejauhe tuo makeutta ja kiinteyttää seosta lisää. Pohjille voi myös levittää hieman vadelmahilloa.

Kakun täyttämisestä löytyy ohjeet täältä.


Tuorejuustokreemi:

500g voita
10dl tomusokeria
200g vaniljatuorejuustoa

Vaahdota voita 5min. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja vaahdota vielä toiset 5min. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Joukkoon voi lisätä vielä ripauksen vaniljaa. Tuorejuustokreemi kovettuu jääkaapissa hyvin, mutta pysyy kuitenkin aavistuksen elastisena eikä repeile herkästi.

Koristeena on mustaa sokeripitsiä, sokerimassa lakki ja sinisiä sokerimassakukkia.
Nämä kakut oli tarkoitus julkaista jo keväämmällä, mutta muiden projektien takia postaus siirtyi kesämmälle. Onnea kuitenkin vielä kaikille tänä vuonna valmistuneille!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3