Hääkakku aidoilla kukilla (video)



Kolmikerros hääkakkuja tehdessä on usein pieni jännitys, sillä mitään isoa virhettä ei saa tehdä, tai koko hökötys menee pilalle ja korjaaminen jälkeen päin on hankalaa. Mutta häät ovat niin kaunis ja ihana juhla, että näistä kakuista tulee kuitenkin itsellekin aina niin hyvä mieli.

Minulta tilattiin hääkakku aidoilla kukilla 50 henkilölle, mutta tästä kakusta syö varmasti ainakin 70 henkilöä, sillä tein yhden kakun väärään vuokaan..! Onneksi näin päin. Isointa kakkua olisi voinut vähän pienentää, mutta ajattelin että parempi jättää rääppiäiset juhlavieraille. Katso kakkupohjien riittoisuudesta täältä.


Alin kakku on 30cm, keskimmäinen 24cm ja ylin 15cm. 50 henkilölle riittäisi kaksikerroskakkukin, mutta toiveena oli nimenomaan kolmikerroksinen kakku. Alunperin suunnittelin 26cm, 20cm ja 15cm kakkupohjia, mutta sitten tuli jokin aivopieru ja aloin tekemään jättimäisempää hääkakkua, niin kuin yleensä. Tuolloin aloitan aina 30cm kakusta ja näin sitten aloitin nytkin. Mutta eipä se mitään, kiva tehdä välillä isompia kakkuja!


Pohjana on voikakkupohja. 30cm vuokaan menee 12 munan taikina.
Täytteenä on minttu-suklaamousse. Kakku tuoksui niin hyvälle, että meinasin tehdä itsellenikin pienen maistiaiskakun! Tässä täytteen ohje yhden 24cm kakun väliin.

5dl kermaa
400g vaniljatuorejuustoa
200g minttukrokanttisuklaata
1tl minttuaromia
(sokeria)
5 liivatelehteä
½dl kiehuvaa vettä

  • Vaahdota kerma. 
  • Lisää tuorejuusto ja sekoita. 
  • Sulata suklaa ja jäähdytä hetki. 
  • Lisää suklaa seokseen ja sekoita. 
  • Liota liivatteita kylmässä vedessä 10min. 
  • Sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan veteen.
  • Jäähdytä 1-2min koko ajan sekoitellen ja lisää seokseen. 


 Seos hyytyy jääkaapissa ilman liivatteitakin suklaan ansiosta, mutta täytekakkujen kanssa kannattaa ottaa varman päälle ja lisätä liivatteet. Muuten kakku saattaa painua kasaan. 

30cm kakkuun kannattaa tuplata täyte. Puolikas mahtuu 15-20cm kakun väliin.

Kakun täyttämisestä löytyy tarkemmat ohjeet täältä.
Katso kerroskakun kokoamisvideo täältä.


Kakku on kuorrutettu kermavaahdolla, mikä lisää aina jännitystä peliin, sillä kakkua on erittäin vaikea siirtää. Pintaa ei saa hipaistakaan tai kuorrute on pilalla. Tämän takia kuorrutan isot kakut mielummin kreemillä, mutta tällä kertaa käytin kermavaahtoa. 

Kermavaahtoa voi stabiloida liivatteen avulla, mikä on ihan korvaamaton apu, mutta näin ison kakun kanssa tämä ei oikein toimi, sillä liivatekerma jähmettyy yllättävän nopeaa huoneenlämmössäkin. Tällöin kerma on vaikea levittää ja jää kokkareiseksi. Kermavaahtoa pitäisi tehdä useampi satsi ja se alkaa olla turhan työlästä. Siksi lisäsin tällä kertaa kermavaahdon joukkoon pelkästään tuorejuustoa ja vaniljakreemijauhetta. Lue lisää kermavaahdosta täältä. 


Kakussa on koristeena aitoja ruusuja ja eukalyptuksen lehtiä. Lehdet olivat tärkein osa kakkua, sillä niitä oli myös mm. morsiuskimpussa. Käärin kukkien varret folioon ennen kakkuun iskemistä, sillä kaupan kukat eivät ole välttämättä ihan harmittomia.


 Olin tosi tyytyväinen tähän kakkuun! 🌸
 
 
Onnea vielä hääparille! 💖

Kommentit