Rippikakut



Minulta tilattiin rippijuhliin kaksi 30 henkilön kakkua pelkällä kukkakoristeella, koska koriste juhlaväellä oli jo omasta takaa. Kakut ovat aika isoja, joten pikkuinen ruusu näyttää pikkaisen surulliselta, mutta koristeen kanssa kakut olivat hienoja.


Ylempi kakku on 25x25cm. Pyöreäkakku on 30cm halkaisijaltaan. 
Yhteen vuokaan menee 8 munan satsi voikakkupohjataikinaa. Kakut ovat gluteenittomia.
Täytteenä on vadelma- ja valkosuklaamousset. Tässä täytteen ohje yhteen kakkuun.

5dl kermaa
400g vaniljatuorejuustoa
8 liivatelehteä
2dl vadelmahilloa
200g valkosuklaata
½dl kiehuvaa vettä

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
  • Vaahdota kerma. 
  • Lisää tuorejuusto.
  • Sulata pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan veteen. 
  • Jäähdyttele seosta 1-2min koko ajan sekoittaen.
  • Lisää liivateseos kerma-tuorejuustomassan joukkoon ja sekoita hyvin.
  • Jaa seos kahteen eri kulhoon.
  • Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa puolella teholla 30sek pätkissä.
  • Lisää valkosuklaa toiseen kulhoon ja vadelmahillo toiseen. Sekoita hyvin.

Kakun täyttämiseen löytyy ohjeet täältä.


Kakut on kuorrutettu ohuelti kreemillä. Päälle kaulin palan sokerimassaa (250g per kakku).
Pursotukset on tehty tuorejuustokreemillä. Tässä ohje yhteen kakkuun.

250g voita
5dl tomusokeria
100g vaniljatuorejuustoa
½tl vaniljajauhetta

Tarkemmat valmistusohjeet löytyy täältä.

Neliökakun reunapursotukset on tehty kori- ja lehtityllalla. Päällä olevat koukerot kierretyllalla. Ympyräkakun reunat on tehty kori- ja kierretullalla. Päällys kierretyllalla.
Pursotuksista ja tyllista voi lukea enemmän täältä.
 

Ruusun ohje löytyy täältä.

Kommentit