keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Runebergin vohvelit




Runebergin päivää vietetään 5.2 ja minulla on ollut tapana tehdä Runebergin torttuja lähes joka vuosi. Tänä vuonna halusin kuitenkin kokeilla jotain erilaista ja kehittelin perinteisestä vohvelireseptistä Runeberg version.

Idea ei ole uusi, sillä tötteröksi väännettyjä Runebergin vohveleita näkyi viime vuonna monessa ruokablogissa. Minä halusin kuitenkin jakaa helpon ja nopean ohjeen tavallisiin vohveleihin. Ohje muistuttaa perusvohveliohjetta, mutta taikinan joukkoon lisätään piparinmuruja ja kardemummaa. Lisäksi valkoisen sokerin voi vaihtaa ruskeaan.

3 munaa
1/2dl (fariini)sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2dl maitoa
1dl kermaa
3rkl sulatettua voita
1tl vaniljasokeria
1tl kardemummaa
1dl murskattuja piparkakkuja



Ohje terveellisempiin vohveleihin löytyy täältä. 
Edellinen vohvelivideoni löytyy tästä postauksesta. Samaisella videolla näytän myös huiman wikipedia saavutukseni. 

Runebergin vohvelithan täytyy ehdottomasti tarjoilla vadelmahillon ja kermavaahdon kera, mutta ei ole lainvastaista kokeilla mitä tahansa makuja. Päälle voi myös laittaa esim. banaania ja nutellakermaa.

 


Kokeile myös Runebergin kakkua ja söpöjä minijuustokakkuja

1 kommenttia:

  1. Minulle tämä oli ihan uusi tuttavuus! Hauska idea ja ehdottomasti kokeiluun :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3