torstai 14. helmikuuta 2019

Ystävänpäiväkakku



Tämä kakku on nopea ja helppo tehdä, mutta vaatii silikonisen sydänvuoan (Silikomart). Kakku on kuorrutettu suklaa spraylla.

Käytin kakkuun Pandan vadelma-valkosuklaata, joka on peliltään vähän liian makea ja esanssinen, mutta kakun täytteeksi se sopii hyvin.

Pohja:
100g keksejä
30g voita

Täyte:
2,5dl kermaa
200g tuorejuustoa
145g vadelma-valkosuklaata
5 liivatelehteä
½dl kiehuvaa vettä

Valmista ensin täyte. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa puolella teholla 30sek pätkissä ja lisää seokseen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5min ja sulata ne sitten kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää seokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja nosta pakkaseen yön ajaksi.


Pohjaa varten hienonna keksit tehosekoittimessa ja lisää sula voi. Painele seos jähmettyneen täytteen päälle vuokaan. Kakku on vuoassa ylösalaisin. Nosta kakku vielä vartiksi pakkaseen.



Kumoa kakku alustalle. Mikäli suihkutat päälle suklaasprayta, kumoa kakku ensin esim. leikkuulaudalle ja nosta kuorruttamisen jälkeen alustalle. Kakun voi kuorruttaa myös mirror glaze kuorrutteella.
 

Spritsasin kakun päälle sulaa valkosuklaata ja kiinnitin päälle muutamia sokerihelmiä.
Aiempi sydänkakkuni löytyy täältä. Linkin takaa löytyy myös video kakun valmistukseen.


Ihanaa ystävänpäivää kaikille!

6 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3