Pasha on makea rahkajälkiruoka, joka kuuluu etenkin ortodoksiseen pääsiäisperinteeseen. Tämän innoittamana kehittelin raikkaan hyydykekakun, joka on pashaa huomattavasti kevyempi versio.
24-26cm irtopohjavuoka
Pohja:
200 g keksejä
70 g voita
Täyte:
5 dl kermaa
400 g rahkaa
1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
8 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä
100 g rusinoita
4 rkl mantelijauhetta
1-2 dl sokeria
Täyte
Muutama vuosi sitten kehittelin pashatäytteen täytekakun väliin. Ohje löytyy täältä.
Katso lisää pääsiäisreseptejä täältä.
Pohja
- Murskaa keksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimen avulla muruksi.
- Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa 24-26cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kääri halutessasi reunoille reunakalvoa tai leivinpaperia.
- Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
Täyte
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vaahdota kerma.
- Lisää rahka ja mantelijauhe.
- Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja sokeri.
- Kuumenna vesi ja sitruunamehu kiehuvaksi 30-60sek mikrossa.
- Sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan nesteeseen ja jäähdyttele seosta minuutin ajan koko ajan sekoittaen.
- Lisää liivate moussen joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Lisää lopuksi rusinat ja sekoita.
- Kaada seos vuokaan ja nosta jääkaappiin vähintään 6h ajaksi tai pakkaseen 2h ajaksi.
Muutama vuosi sitten kehittelin pashatäytteen täytekakun väliin. Ohje löytyy täältä.
Katso lisää pääsiäisreseptejä täältä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3