Pashakakku



Pasha on makea rahkajälkiruoka, joka kuuluu etenkin ortodoksiseen pääsiäisperinteeseen. Tämän innoittamana kehittelin raikkaan hyydykekakun, joka on pashaa huomattavasti kevyempi versio.

24-26cm irtopohjavuoka

Pohja:
200 g keksejä
70 g voita

Täyte:
5 dl kermaa
400 g rahkaa
1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
8 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä
100 g rusinoita
4 rkl mantelijauhetta
1-2 dl sokeria

Pohja
  • Murskaa keksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimen avulla muruksi.
  • Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
  • Vuoraa 24-26cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kääri halutessasi reunoille reunakalvoa tai leivinpaperia.
  • Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle.

Täyte
  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  • Vaahdota kerma.
  • Lisää rahka ja mantelijauhe. 
  • Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja sokeri.
  • Kuumenna vesi ja sitruunamehu kiehuvaksi 30-60sek mikrossa.
  • Sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan nesteeseen ja jäähdyttele seosta minuutin ajan koko ajan sekoittaen.
  • Lisää liivate moussen joukkoon koko ajan sekoittaen. 
  • Lisää lopuksi rusinat ja sekoita.
  • Kaada seos vuokaan ja nosta jääkaappiin vähintään 6h ajaksi tai pakkaseen 2h ajaksi.


Muutama vuosi sitten kehittelin pashatäytteen täytekakun väliin. Ohje löytyy täältä.
Katso lisää pääsiäisreseptejä täältä.


Kommentit