tiistai 14. toukokuuta 2019

LaivakakkuJuu, tämä on laiva... Sain kaverilta kuvan hienosta aluksesta ja tehtävänä oli muovata kakku kuvan mukaan. Mastoja ym. yksityiskohtia ei vaadittu. Muuten koristelussa olisi mennyt kolme päivää... Pakko myöntää, etten ollut älyttömän ylpeä tästä aikaansaannoksestani, mutta onneksi tilaaja oli onnellinen!

Kuvasin pienen pätkän kakun valmistuksesta YouTubeen. Pohjaksi tein 20x30cm voikakkupohjan. Täytteenä on suklaamoussea ja mansikkahilloa. Kakku on kuorruettu sokerikreemillä ja kaulittavalla kuorrutteella.


Ruokakauppojen Dr.Oetker sokerimassa on hyvä kulmikkaiden kakkujen kuorruttamiseen. Massa on kaulintamassaa lötkömpää, jolloin reunat on helpompi silottaa eikä massa repeile yhtä helposti. Yleensä käytän kakkujen kuorruttamiseen kaulintamassaa, koska se on elastisempaa ja se kuivuu nopeampaa. Etenkin FunCakes merkkinen massa, jota saa tilattua netistä, on hyvä ja sillä tulee kaunis lopputulos. Teräviä kulmia sillä massalla on kuitenkin vaikea kuorruttaa ilman että massa repeää. Mikäli kakkuun tulee repeämiä, voi niitä paikata massalla, jonka joukkoon on lisätty hieman vettä. Tahnaa levitetään repeytyneisiin kohtiin eikä kakkua tarvitse kuorruttaa uudelleen. Katso tarkemmin videolta. Lue lisää eri massoista täältä.


Tässä on kuva upeasta aluksesta, josta otin mallia.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3