perjantai 19. heinäkuuta 2019

Vegaani sorbettiKotitekoinen sorbetti on helppo ja nopea tehdä. Tästä saa myös terveellistä, kun käyttää makeutusaineena esim. erytritolia tai xylitolia. Jäätelökone ei ole pakollinen, mutta jos sellaisen omistaa, kannattaa sitä ehdottomasti käyttää.

Sorbetti tehdään usein valkuaisvaahdosta ja hedelmistä, mutta vieläkin nopeampi sorbetti syntyy pelkistä hedelmistä / marjoista. Testasin tällä kertaa sitruuna- ja mangosorbettia.

 
Sitruunasorbetti

2 sitruuna
½-1 dl sokeria tai makeutusainetta
Sitruunasorbettiin voi lisätä sokeria/makeutusainetta oman maun mukaan. Helpointa on iskeä sitruunat blenderiin ja soseuttaa mössöksi. Sitten seos maustetaan maun mukaan vapaavalintaisella makeutuksella ja isketään jäätelökoneeseen.  

Mikäli et omista jäätelökonetta, laita seos rasiaan ja sitten pakkaseen. Seosta sekoitetaan sähkövatkaimella 30min välein ensimmäiset 2-3h, ettei seos kiteydy. Sitten pakastetaan kunnes seos on pehmismäistä.

Itse yleensä vielä kuorin sitruunat ennen soseutusta, mutta tämä ei ole pakollista. Terveellisiä makeutusaineita ovat mm. erytritoli ja xylitoli. Lisää sokereista ja makeutusaineista voi lukea tästä tietopaketista


Mangosorbetti

Mangosorbettia varten tarvitaan vain mangoa soseena. Mango on luontaisesti niin makea, ettei se vaadi sokeria. Helpointa on käyttää valmiita 100% hedelmä- ja marjasoseita purkissa (esim. Bonne tai Pirkka). Sorbetin voi tehdä mistä tahansa marjoista ja hedelmistä.

Minulta löytyy myös ohjeet limesorbettiin ja vadelmasorbettiin, joihin tulee myös valkuaisia. Näistä saa tietty proteiinia, mutta jos haluaa täysin vegaania sorbettia, kannattaa valkuaiset jättää vain pois.

Lisää jäädykereseptejä löytyy täältä.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3