Korvapuustikakku



Laskiaisen kunniaksi tein tänä vuonna korvapuustitäytekakun! Blogista ja Youtubesta löytyy ohjeet mm. kuohkeisiin laskiaispulliin sekä vegaanisiin laskiaispulliin. Minulta löytyy myös oma kategoria laskiaisleivonnaisille. Tänä vuonna halusin tehdä jotain erilaista, mutta kuitenkin pulliin liittyvää.

Pohja
18cm vuoka 
 
250 g voita
250 g sokeria
4 kananmunaa
225 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia

Katso valmistus videolta.

175 astetta, 60min.
 
Täyte/kuorrute:
Kinuskimousse
 
4 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria 
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa

Kiehauta ainekset kattilassa. Älä keitä. Riittää että sokeri on liuennut kerman joukkoon. Anna seoksen jäähtyä jääkaappikylmäksi yön yli. Vaahdota kylmä seos kuohkeaksi ja jämäkäksi vaahdoksi.

Mousse onnistuu vain kuohukermasta, koska siinä on korkein rasvapitoisuus. Vispi- ja kasvikermat eivät toimi. Kakku on kostutettu veden ja kanelisiirapin seoksella (1,5 dl vettä + ½ dl siirappia). Tämä toimi super hyvin!

Kakun pinnalle kannattaa laittaa paksu moussekerros. Reunat voi olla ohuemmat. Kakun pinta koristellaan spirallimaisella kuviolla, joka on helpoin tehdä pienellä lusikalla.


Kastike

2 rkl vaahterasiirappia
½ tl kanelia

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään hyvin. Levitä kastiketta kakun pinnalle spiraalimaisesti. Näin kakusta tulee realistisemman näköinen.

Tämä kakku maistui todella paljon kanelipullalle! Vein kakun töihin ja raati oli hyvin vakuuttunut tästäkin ohjeesta. Kiva kun tulee välillä keksittyä super hauskoja ohjeita! Tämä Runebergin juustokakku oli myös menestys.


Kannattaa ihmeessä testata tätä ohjetta!


Kommentit