sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Mars ja Snickers kakut



Tein pitkästä aikaa Mars ja Snickers kakkua tutuilla ohjeillani. Kakut eivät siis sisällä Mars tai Snickers suklaata, vaan niiden on tarkoitus maistua kyseisille makeisille. Latasin YouTubeen ohjeen kakuista.

Marskakku

Suklaapohja:
 
120 g huoneenlämpöistä voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
100 g suklaata
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
200 g ranskankermaa tai 1,5 dl kermaa
 
Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi (n.5min). Lisää munat yksitellen sekoittaen hyvin joka välissä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne seokseen. Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Sulata suklaa ja lisää seokseen.
 
Paistan kakun aina noin 1,5 litran kokoisessa leipävuoassa. Kakun voi myös paistaa 20cm halkaisijaltaan olevassa ympyränmuotoisessa vuoassa. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 50-60min. Kokeile kakun kypsyyttää tikulla.




Täyte:
  kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa

Nougatkreemi:
3 valkuaista 
2,25 dl sokeria
270 g voita
0,5 dl vettä
4 kpl Marabou dubbel nougat patukkaa

Suklaa ganache:
200 g suklaata
1,5 dl kermaa


 
Snickerskakku
Snickerskakku valmistetaan samalla tavalla, paitsi kreemin joukkoon tulee nougatin tilalle 1 dl maapähkinävoita. Lisäksi kinuskin päälle ripotellaan pähkinöitä.

Tarkemmat ohjeet löytyy vielä alla olevalta videolta. Marskakun koristelin nonparelleilla, mutta minusta nämä kakut eivät paljoa koristelua kaipaa.

Testaa myös Twix ja Kinderpiirakkaa!



4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3