Britakakku on klassikkoleivonnainen, jossa on pehmeä pohja, rapeaa marenkia ja kermainen täyte. Kehittelin kesällä perusohjeesta suklaisen version ja sain lopulta julkaistua tämän ohjeen!
Mariannebritakakku
Pohja:
125g voita huoneenlämpöisenä
1dl sokeria
3 keltuaista
1,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
Marenki:
3 valkuaista
1dl sokeria
Täyte:
2-2,5 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
150 g maitosuklata
1 dl Marianne rouhetta/murskaa
Katso ohjeet videolta.
Itsehän siis unohdin lisätä pohjan ohjeeseen kaakaojauheen, vaikka se juuri oli minua tähän innoittanut... Mutta meni se ilmankin! Britakakku on tavallista kääretorttua huomattavasti makeampi leivonnainen, joten siihen sopii hyvin lisäksi esim. kirpeät marjat ja hedelmät.
Vaikka britakakku on perinteisesti kesäinen ja keväinen jälkiruoka, sopii tämä suklaaversio erinomaisesti syksyyn!
Seuraavassa postauksessani tuleekin sitten olemaan yksi parhaiten onnistuneimpia reseptejäni, joten pysy kuulolla!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3