Suklaamarmoroidut marengit

 


Näihin marenkeihin on näppärä käyttää joululta ylijäämät suklaat ja konvehdit. Yritän nykyisin etsiä kovasti uusia reseptejä testattavaksi, sillä välillä tuntuu, että olen testannut jo kaiken mahdollisen. Tämmöisiä marenkeja näkyy kyllä netissä pilvin pimein, mutta eipä ole koskaan tullut testattua. Näitä oli hauska tehdä ja ohjekin on nopea ja helppo.


3 valkuaista
1 3/4 dl sokeria
1 tl maissitärkkelystä tai etikkaa
1 tl vaniljasokeria
75 g tummaa suklaata

Laita uuni lämpeämään 125 asteeseen.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se ei valu ylösalaisin käännetystä kulhosta pois. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Lisää vaniljasokeri ja maissitärkkelys. Maissitärkkelys/etikka ei ole pakollinen raaka-aines, mutta ne pitävät marengin sisuksen pehmeänä, jottei makeinen pääse täysin kovettumaan. Itse pidän marengeista juuri pehmeänä enkä kivikovina.

Sulata suklaa mikrossa puolella teholla ja lisää se vaahdon joukkoon. Pyöräytä lusikalla/nuolijalla vain 3-4 kertaa, jottei vaahto lätsähdä ja seos jää marmoroidun näköiseksi. Nosta seoksesta pieniä kekoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Minä tein noin 10cm halkaisijaltaan olevia kekoja, mutta näistä voi tehdä isompiakin.

Laske uunin lämpötilaa 90-100 asteeseen ja kuivata marenkeja uunissa 60-90min, kunnes ne irtoavat leivinpaperista helposti. Nauti!

Suosittelen käyttämään ohjeeseen tummaa suklaata, sillä se tasapainottaa kivasti marengin makeutta. Testasin ohjetta myös lakritsijauheelle ja se toimi myös loistavasti. Tähän määrään suosittelisin käyttämään 1-2 rkl lakritsijauhetta. 


Poimi ohjeen Liisan Makeaa blogista. Ohje löytyy hieman erilaisena myös Sari Spåran uudesta leivontakirjasta, Isoäidin parhaat leivonnaiset ja leivät.




Kommentit