Joulutorttukakku



 

Tässä täytekakussa on täytteenä minijoulutorttuja, piparkakkuja ja appelsiinikreemiä. Kakkupohjakin maistuu piparkakuille ja siitä tuli niin herkullinen, että päätin tehdä ohjeella myös pienen kuivakakun. Tässä överikakussa yhdistyy täydellisesti kaikki joulun parhaat maut.

Piparikakkupohja

18cm kakkuvuoka tai
n. ½ litran kuivakakkuvuoka

250 g voita
250 g sokeria
4 kananmunaa
180 g vehnäjauhoja
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl leivinjauhetta

Pohja vaikuttaa varmasti yksinkertaiselta, mutta siinä on ehdottomasti kaikki tarvittavat raaka-aineet. Joukkoon ei kannata mennä lisäämään kaakaojauhetta, kermaa tai muuta vastaavaa.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti.

24cm kakkua varten kannattaa tehdä taikina 1,5-kertaisena.
Paistoaika on tällöin vähintään 75min.



Appelsiinikreemi

75 g voita
1,5 dl tomusokeria
½ appelsiinin kuoriraaste
1 rkl appelsiinimehua

Videolla teen kreemiä tuplamäärän, mutta puolikas ohje tosiaan riittää pientä kakkua varten.
Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää appelsiininkuori ja mehu. 

 


Näissä minijoulutortuissa on sekä torttutaikinaa että piparitaikinaa. Taikinat kannattaa ehdottomasti yhdistää, sillä piparitaikina tekee joulutortuista paljon maukkaampia, stabiilimpia ja nätimpiä. 

Mietin yhtenä päivänä onnistuisikohan taikinoiden yhdistäminen, koska en ollut nähnyt ideaa aiemmin. Netistä löytyi lopulta kuvia tortuista, jotka sisälsivät piparitaikinaa, joten en lopulta pysty ottamaan kunniaa tästä ideasta itselle.. 

Minikokoiset tortut ovat paljon näppärämpiä kuin normaalinkokoiset ja aion ehdottomasti tehdä joulutortut jatkossa näin. Jouluna tulee tarjoiltua paljon eri leivonnaisia ja ruokia, jolloin on kätevää että tuhti joulutorttu on suupalan kokoinen. Harva jaksaa kiskoa montaa kuivahkoa joulutorttua naamariin. Vihreä kuula -hillo sopii muuten loistavasti torttuihin, mutta se on aika makeaa, joten sekin puoltaa helposti torttuja minikoossa.



En malttanut olla koristelematta kuivakakkua, joten leikkasin sen kahteen osaan ja pursottelin lopun kreemin siihen. Koristeeksi molempiin kakkuihin tuli joulutorttuja ja karkkeja.




Kommentit