Äkkiseltään appelsiini-suklaakakku saattaa kuulostaa aavistuksen tylsältä, mutta minusta tämä ohje on hauska, koska se on täytekakun ja juustokakun yhdistelmä. Appelsiini ja suklaa sopivat täydellisesti yhteen ja tässäkin kakussa kaikki maut olivat kohdallaan. Täytteen joukkoon voisi lisätä vielä 100 g valkosuklaata tai maitosuklaata, mutta muutoin ohjeesta tuli täydellinen.
Kakussa on täytteenä mascarponemousse ja itse keitetty appelsiini curd tahna. Tahnan tilalla voi käyttää hilloakin, mutta tahnasta tulee mehevämpi ja voimakkaamman makuinen täyte. Suosittelen ehdottomasti testaamaan sitä!
Ylijäämä mascarponesta tein vietnamilaista tuorejuustokastiketta muistuttavan kuorrutteen kakun kylkeen. Tämä ei ihan täydellisesti onnistunut, joten aion jatkossa vielä vähän jatkojalostaa ohjetta.
Pohja on tehty suosikki suklaakakkupohjan ohjeellani, eli schwarzwaldin kakun ohjeella. Sillä tulee mehevä ja suklainen kakkupohja. Puolitin ohjeen ja paistoin kakun 18cm vuoassa. Leikkasin kakun vain kahteen osaan ja laitoin väliin appelsiinicurdia ja mascarpone täytettä. Pohjien kostutukseen käytin pelkkää vettä.
Täyte
2 dl kermaa
150 g mascarponea
1 appelsiinin kuoriraaste
1-2 rkl sokeria
½ dl appelsiinimehua
4 liivatelehteä
(100 g valko/maitosuklaata)
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone, kuoriraaste ja sokeri. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 min ja sulata ne sitten kiehuvaan appelsiinimehuun. Jäähdytä seosta minuutti vähän väliä sekoittaen ja lisää seokseen. Täytteen joukkoon kannattaa mielestäni lisätä vielä sulaa suklaata.
Appelsiinicurd
Minun ganachesta tuli hieman liian jämäkkää, koska käytin kermaa 3/4 dl, joten kannattaa ehdottomasti käyttää desi kermaa. Maitosuklaan kanssa 3/4 dl voi riittää. Riippuu vähän suklaamerkistä.
Katso kakun valmistus kokonaisuudessaan videolta.
Oi että kun näyttää hyvältä!
VastaaPoista