Pohja:
4munaa
1,5dl sokeria
1dl gluteenitonta jauhoseosta
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
175astetta 35-40min.
Normaalisti 4munan taikina mahtuu hyvin 20cm vuokaan, mutta tämä paisuu niin paljon, että suosittelen käyttämään 24cm vuokaa.
Normaalisti 4munan taikina mahtuu hyvin 20cm vuokaan, mutta tämä paisuu niin paljon, että suosittelen käyttämään 24cm vuokaa.
Täytteet:
2,5dl flora vanillaa
200g tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
2rkl sokeria
3liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä
Kostutusta ei mielestäni tarvitse. Olen muutenkin tosi kriittinen sen kanssa. Mies tykkää että kakku suunnilleen ui nesteessä, mutta itse en sellaista tekisi.
Päällä on suklaa ganache:
300g suklaata
150g kuohukermaa
1tl voita
Kakun päälle valutin osa lämpimästä ganachesta. Lopun annoin jähmettyä jääkaapissa ja vaahdotin kuohkeammaksi. Tämän lopun levitin kakun laidoille.
Mukavaa syksyä kaikille!
Kaunis kakku, ihana syksyinen tunnelma! Tuo kostuttaminen on tosiaan aikalailla mielipide kysymys... Ja tosi paljon riippuu pohjan rakenteesta, miten paljon tarvii kostuksetta.
VastaaPoista