perjantai 16. joulukuuta 2011

BikinikakkuTuttava tilasi miehensä 30v yllätysjuhliin tällaisen bikinikakun. Hieman jännityksellä aloin tätä tehdä, kun tuttavallani oli niin kova luotto taitoihini. Ja onneksi kakku onnistui! Oli kiva päästä kokeilemaan tällasta tissikakkua.


Syöjiä oli noin 15hlöä, jotan aivan älyttömän suuri kakun ei tarvinnut olla. Tein kaksi kääretorttupohjaa kakkupohjiksi.
 
Piirsin sabluunan leivinpaperille ja leikkasin terävällä veitsellä typyn vartalon.
Tissit tein jämäaineista pieniin kahvikuppeihin, jotka vuorasin tuorekelmulla ensin.
Täytetoive oli kermavaahtoa ja vadelmahilloa sekaisin. Lisäsin tosin 1rkl vaniljakreemijauhetta sekaan, jotta vaahdosta tuli kiinteämpää. Kermaa meni 2dl ja vadelma hilloa noin 1-2dl näiden kahden levyn väliin.

 

Tisseihin tuli ehkä hieman liikaa täytettä... Olisi voinut olla yhden kuppikoon pienemmät. Mut toisaalta ei tuo ole ollenkaan huono noin.

Päällä on 2dl kermaa ja 1kg karkkimassaa, jonka värjäsin ihon värisellä pastavärillä. Ei meinannut tulla värjäämisestä mitään, vaikka pienissä osissa massaa värjäsin. Väri oli niin hentoa, ettei kuvista vieläkään meinaa ihoa ihonväriseksi erottaa. Lisäsin joukkoon hieman kaakaojauhetta tuomaan tummuutta, mutta olisi parempi ollut lisätä ruskeaa pastaväriä. Solariumissa tämä typy ei ole ainkaan käynyt.


Toiveena oli K-30 lätkä haarojen väliin, napakoru ja teksti "Jykä".
Napakoru on nonparelleista.


Bikinit ovat ruusunpunaiselle värillä värjättyä karkkimassaa. Musta on marsipaania. Kuviot pursottelin marsipaanipuristimella.


Onnea Jykälle 30v synttäreiden johdosta! 

4 kommenttia:

  1. Wow! Ihana kakku. Tällaisen haluaisin itsekin tehdä, mutta ei ihan vielä minun taidoilla XD

    VastaaPoista
  2. Wiltonin ivory - värillä tulee täydellinen ihonväri, tosi tummaksi asti saa, jos vaan laittaa väriä enemmän.

    VastaaPoista
  3. Nykyisin värjäänkin juuri tuolla ivory värillä, mutta lisään sekaan lisäksi aavistuksen peach sävyä. Ja yleensä vielä ruskeaakin vähän. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3