Hauva-vauva kakku


 

Tämä koirakakku meni kaverini tyttären 1v syntymäpäiville. Neiti tykkää toistella hauva-vauvaa, joten päätimme, että hänelle tulee koirakakku. Ajattelin tehdä vähän tämmöisen sarjakuvamaisen ja pehmolelumaisen koiran, jotta se sopisi hyvin 1v syntymäpäiville.

Toiveena oli hyvin pitkälti suklainen kakku. Kakkupohjana on mutakakku. Täytteenä suklaamousse. Kostutukseen käytin pelkkää vettä, jottei mutakakun ihana maku menisi pilalle. Suklaakakkujen kostutukseen käytän myös hyvin usein kaakaojuomaa.


Paistoin taikinan 20cm irtopohjavuoassa ja puolipallon muotoisessa vuoassa. Puolipallo on 3D pallovuokasetistä. Pohja kohoaa uunissa keskeltä melko reippaasti, mutta tässä tapauksessa se ei todellakaan haittaa. Ja ylimääräinen "huippu" on helppo leikata pois sahalaitaisella veitsellä mikäli on tarvis.


Kokosin kakut sitten kahteen vuokaan samalla tavalla kuin esim. tämä masukakku.


Kakkujen kannattaa antaa hyytyä jääkaapissa ainakin yön yli. Kakut kannattaa vuorata kelmulla hyvin, etteivät ne pääse kuivahtamaan.


Kumoa kakut seuraavana päivänä vierekkäin alustalle.


Kuorrutin kakut kermavaahdolla ja vaaleanruskealla sokerimassalla. Sokerimassaa meni noin 1kg, koska kuorrutin kakut yhdellä massan palasella. Mutta nämä voisi ihan hyvin kuorruttaa erikseenkin. Koristeisiinkin kannattaa varata reilusti massaa.


Rusetin ohje löytyy täältä. Häntä on kiinnitetty cocktailtikun avulla.



Hyvää syntymäpäivää Vienalle! 

Kommentit

  1. Oi, tosi suloinen hauva kakku :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan näköinen kakku! Tosi söpö ja sopii varmasti 1-vuotiaalle. :)

    VastaaPoista
  3. Söpö kakku. Suloisen näköinen.

    VastaaPoista
  4. Ihana! En kyllä raaskiis tuota söpöläistä syödä ollenkaan :)

    VastaaPoista
  5. teetkö tilauksesta?
    voisitko tehdä hevoskakun ohjeen?

    VastaaPoista
  6. Hei, monelle hlö:lle kakku riittää?

    VastaaPoista
  7. Multa on tilattu koirakakkua 10vee juhliin ja ajattelin tehdä tämän tyylisen. Mietin mikä olisi helpoin tapa saada kuperan muotoiset kakut sillä en omista yhtään vuokaa missä kakun voisi paistaa kuperaan muotoon? Toivovat täytteeksi kinuskikissan vadelma daim täytettä. Sopiiko täyte missä on kokonaisia marjoja (jäisiä) sokerimassa kakkuun, pitääkö jotain ottaa huomioon? Täytteessä ei ole liivatetta mutta sinun videoissa käytät usein mousseja joissa liivate. Olisiko helpompi ratkasu pitää kakku kasassa liivate mousseilla?

    Kiitos ja anteeksi kysymyksien paljous, tarvitsisin kiperästi apua 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Koiralla pitää olla kuulemma pystykorvat, olisiko tähän antaa hyvää vinkkiä?

      Poista
    2. Kakun voi tehdä myös kääretorttupohjista ja koota kakun sit johonkin kuperaan kulhoon. Kulhon ei tarvitse olla uuninkestävä. Täältä löytyy lisää ohjeita kyseiseen täyttöön: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2013/11/kakun-tayttaminen.html Kokonaisia jäisiä vadelmia voi laittaa moussen joukkoon. Kakkupohjalle niitä ei kannata älyttömästi ripotella, sillä niistä lähtee todella paljon nestettä. Liivatteen voi korvata agar agar jauheella, se toimii tosi hyvin. Sitä saa mm. ekokaupoista ja netistä. Voi löytyä marketeistakin. Kauppojen vegegeliin en luottaisi. Mousse jämäköityy myös sulalla suklaalla. Korvat kannattaa muovata päivää ennen ja antaa niiden kuivua kokonaan ennen kakun päälle laittamista. Toivottavasti näistä vinkeistä on apua! =) Minulta tulee parin viikon sisään koirakakkuvideokin, mutta se ei ole ihan tämäntyylinen.

      Poista
    3. Kiitos! Vielä varmistan siis, jos täytteessä ei ole liivatetta mainittu kannattaako sitä silti laittaa? Tai kyseistä agan agar jauhetta? Reseptissä vadelmat laitetaan juuri kokonaisina mutta jos murskaan ne niin liivatetta pitäisi käyttää? Mistähän löytäisi kuinka paljon liivatetta tai agar agaria kannattaa laittaa? Vai olisiko sittenki vadelma tuorejuusto paras vaihtoehto tässä 😃 ihanaa jos olisi joku video tulossa. Pää raksuttaa välillä niin tyhjää ja ideat loppuu.

      Poista
    4. Jos reseptissö ei mainita liivatetta niin ei sitö tarvita. Mut jos vadelmat murskaa, pitää laittaa liivatetta. Esim 2,5dl kermaa, 200g tuorejuustoa, 2dl vadelmia ja 4 liivatelehteä. Agar agaria tulee 3-4tl. Laitahan kuva sit kakusta ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3