TiramisùTässäpä ihan perinteinen tiramisuresepti. Klassikot ovat parhaita!

Tein tätä vajaa kuukausi sitten tyttöjeniltaamme, jossa kokkasimme italialaista ruokaa. Tästä reseptistä riittää varmasti ainakin kymmenelle syöjälle.

400g savoiardi-keksejä (2pkt)
3dl kahvia
(sokeria)

4 keltuaista
4valkuaista
500g mascarponea
1dl sokeria
2rkl kahvia
(2rkl amarettoa/marsalaa ym)

Vaahdota keltuaiset ja sokeri (vesihauteessa) kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mascarpone. Seosta voi sekoittaa sähkövatkaimella. Lisää nesteet. Vaahdota valkuaiset ja lisää seokseen kolmessa erässä varovasti nostellen esim. lusikalla. Sekoita tasaiseksi.

Kokoa tiramisu n.20x30cm vuokaan. Kaada kahvi laakeaan astiaan ja kasta keksit kahviin molemmin puolin. Kahvin voi maustaa vielä ripauksella sokeria. Lado keksit vuoan pohjalle. Keksit saavat olla reilusti kostutettuja. Ne kuitenkin imevät nestettä nopeasti itseensä, joten älä jätä keksejä uimaan kahviin.
 
Kaada 1/3 täytteestä päälle ja lado uusi kerros kostutettuja keksejä. Kaada taas 1/3 täytteestä päälle ja lisää vielä yksi keksikerros. Levitä loppu täytteestä pinnalle ja koristele kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua.

Mikäli tästä haluaa tehdä oikein tiramisujuustokakun, resepti löytyy täältä. Oli ihana kun tytöt kehuivat tätä kovasti ja yksi jopa kehaisi, että maistui paremmalla kuin monessa italialaisessa ravintolassa.

Jos haluaa kokeilla muita eri maiden klassikkoja, niin Kakkumonsteri suosittelee mm. Key Lime Pie, Sitruuna-marenkikakku, Crème Brûlée, Korvapuustit tai Maracon leivokset.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3