Luukku 15: Jouluiset macaron-leivoksetKokeilin toisen kerran tehdä macaron-leivoksia uudella uunillamme, mutta jostain syystä sillä ei millään meinaa onnistua. Sain muutaman kohtalaisesti onnistuneen leivoksen aikaiseksi kameran eteen. Tällä kertaa macaronit ovat saaneet jouluisen koristelun. 
Macaronien resepti ja valmistusvinkkejä löytyy täältä.

Kahvi-suklaatäyte

3rkl kermaa
1/4tl pikakahvijauhetta
100g maitosuklaata

Kuumenna kerma ja kahvijauhe mikrossa noin 20sekuntia. Lisää paloiteltu suklaa. Jos suklaa ei sula kerralla, niin käytä seosta mikrossa puolella teholla 20-30sekuntia ja sekoita tasaiseksi. Laita seos jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, kunnes se kiinteytyy hieman ja on pursotettavaa. Laita ganache minigrip-pussiin, leikkaa kulma auki ja pursota toisen macaron kuoren päälle. Aseta toinen palanen päälle.

Reseptistä riittää täytettä noin 20 macaronin täyttämiseen. Lumiukon lasken kahdeksi macaroniksi.
 Jos ei halua täytteeseen kahvinmakua, voi kahvijauheen vain jättää pois. Tai täytteeseen voi kahvin sijaan laittaa myös esim. ½tl kanelia.

 
 
Ei-niin-täydellinen macaron. Mutta saa kelvata. Tämä kuitenkin oli satsin parhaiten onnistuneimpia.


Macaronit on koristeltu mustaksi värjätyllä pikeerillä. Lumiukot voisi kuorruttaa vielä valkoisella pikeerillä ennen mustalla koristelua, jos haluaisi oikein nätin pinnan. Päälle voisi suihkuttaa myös kimalle sprayta.


Hyvää kolmatta adventtia!!!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3