maanantai 2. joulukuuta 2013

Luukku 2: Dulce de leche -konvehditKotitekoiset konvehdit ovat ihan joululahja ja sopivat tietty muuhunkin kuin jouluun. Nämä ovat dulce de leche -konvehteja eli kinuskikovehteja, jotka on täytetty karamellisoidulla maidolla.

Kondensoitua maitoa saa valmiina marketeista sellaisenaan tai valmiiksi kinuskiksi keitettynä. Mutta voin vakuuttaa, että itse tehty versio on hirmu paljon parempaa ja lisäaineettomampaa! Varsinkin joululahjoja varten näkee mielellään vähän enemmän vaivaa. Dulce de lechen ohje löytyy vaihekuvineen täältä.

Konvehteja varten kannattaa suklaa ehdottomasti temperoida. Muuten tulee rumaa jälkeä.
Konvehdit voi tehdä joko suklaamuotteihin tai silikonisiin jääpalamuotteihin, joita saa marketeista. 
Käytin näihin 175g maitosuklaata, josta tuli 8kpl melko kookasta konvehtia.


Temperoi suklaa ja kaada se välittömästi muotteihin. Täytä kolot kokonaan.


 Kaada sitten suklaa takaisin astiaan. Tämä on nopea konsti saada suklaa kiinnittymään muottien reunoille.


Pyyhi lastalla/nuolijalla ylimääräinen suklaa muotista, jotta lopputuloksesta tulee siisti. Laita muotti pakkaseen pariksi minuutiksi, jotta koloissa oleva suklaa jähmettyy. Jääkaapissa jähmettyminen vie kauemmin aikaa ja kulhossa oleva loppu temperoitu suklaa voi alkaa jähmettyä.


 Täytä kolot kinuskilla ja laita lopuksi suklaata päälle.


Pinnan voi vielä tasoittaa nuolijalla samalla tavalla kuin aikaisemmin muottia siistiessä. Laita konvehdit jääkaappiin vähintään 15minuutiksi jähmettymään. Kumoa muotista ja säilytä huoneenlämmössä. 


 Eihän näitä sitten raskinut lahjaksi antaa, sillä olivat niin hyviä!
 
Nämä voi tehdä myös valmiskinuskista, mutta jos keittelee kondensoitua maitopurkkia vedessä parisen tuntia, niin minusta on jo melkein sama keittää kinuski ihan raaka-aineista. Ei mene sen kauempaa. Ja lopputulos on paljon parempi!3 kommenttia:

  1. Hienoja, mutta taitavat olla mulle turhan aikaavieviä. :)

    VastaaPoista
  2. Itse konvehtien teko on aika nopeaa. Tuon kinuskin keittäminen tietty vie aikaa. Mut voihan näihin käyttää valmiskinuskiakin ;)

    VastaaPoista
  3. Kauniita ja hyvin onnistuneita! Pitäisi itsekkin joskus kokeilla konvehtien tekemistä. Muotti ja lämpömittari kyllä löytyy, mutta ei ole tullut tehtyä. Tämä sinunkin joulukalenteri on ihana ja odotan aina innolla seuraavaa luukkua. =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3