maanantai 12. toukokuuta 2014

SammakkokakkuTein ystäväni pojan 1v synttäreille toiveiden mukaisesti sammakkokakun, jossa on mm. lampi, lumpeita ja ulpukoita.

Pohjana on 26cm gluteeniton voikakkupohja. Ohje löytyy täältä, mutta vehnäjauhot vaihdoin gluteenittomaan jauhoseokseen ja kaakaojauheen perunajauhoihin (8munan pohja). Täytteenä on mango-papaya-ananasrahka ja lemon curd tahnaa, kuten tässä kakussa. Tavallisen hedelmärahkan ohjeella. Kakku on kohtuu kookas ja siitä söi varmaan 40hlöä. Tarkemmin kakun täyttämisestä voi lukea täältä.


Oli tosi ihanat kutsut, kun paikalla on monta samanikäistä lasta kuin meidän kuopuksemme. Meidän ukkeli tosin keksittyi enemmän hajottelemaan paikkoja kuin leikkimään. Kaverini teki myös kutsuille samanlaisia kuppikakkuja kuin nämä


Tässä yksi salamalla räpsäisty kuva. 
Kakku on kuorrutettu vaahtokarkkimassalla. Massaa kannattaa varata isoon kakkuun 1kg, mutta sitä jää tietty yli. Ruiskuvärjäsin kakun vielä tummanvihreäksi air brush koneella. Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea täältä.

Koristeet ovat sokerimassaa ja karkkimassaa. Lampi on piping geliä, kuten esim. tässä vesiputouskakussa. Tilaan piping geliä aina briteistä. Se on tosi kiva koristelussa ja käytänkin sitä yllättävän usein.


 Ruohoa ja kukkasia


Lammen ympärille pursotin hieman kermaa spahettityllalla. Sokerikreemi olisi parempi tämmöiseen pursotukseen, mutta en kerennyt sitä tätä varten alkaa tekemään.


Onnea Miro 1v! 

5 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3