maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kitarakakku ylioppilaalleTämä skeba meni entisen työkaverini pojan ylioppilasjuhliin. Toiveena oli (akustinen) kitara, jossa olisi mm. punaista, keltaista ja valkoista väriä. Kukkiakin sai olla vapaasti. Ja tietty pakollinen valkolakki. Kakku on aika iso ja siksipä kitaran kaula on irrotettava, jotta kakku mahtuu jääkaappiin. Tästä syystä kitaran kielet eivät mene kohdakkain, sillä koristelin osat erikseen. Mutta ei olla liian vaativia. Muuten kakku onnistui ihan hyvin.


Kitara on koottu kolmesta kääretorttupohjasta. Täytteenä on mansikkamousse ja suklaamousse. Kakku on kuorrutettu kermavaahdolla ja punaisella sokerimassalla. Kakkuun meni 750g massaa. Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea täältä. Suihkutin pintaan lisäksi kynäruiskulla punaista väriä tuomaan eri punaisen sävyjä. Koristeet ovat pääasiassa sokerimassaa.


Kitaran kaula on riisimuromassaa. Hökötys on kuorrutettu sokerikreemillä ja sokerimassalla.
Värjäsin kaulaakin vielä kynäruiskulla. Kielet on tehty spagetista. Aioin ensin tehdä kielet marsipaanista marsipaanipuristimella, mutta siinä olisi mennyt paljon enemmän aikaa. Koitin myös hieman keittää spagetteja, jotta ne olisivat olleet enemmän taivuteltavissa, mutta parempi tuli ihan kuivasta spagetista. Vaikka kielet katkeavatkin liitoskohdassa.Tässä pari vaihekuvaa. Piirsin sabluunan paperille ja leikkasin sen avulla kitaran rungon. Kakun voi myös leikata täytettynäkin, mutta mielestäni noin oli parempi, niin ei tarvinnut tehdä aivan älyttömästi täytettä. Ja näin ylijäämä palat on helpompi hyötykäyttää edelleen. Pohjaa jäi aika paljon yli ja siksipä tein siitä mansikka triflen poikamme ja mieheni nimipäivän kunniaksi.


Olen tehny tätä ennenkin monta kertaa. Ehdoton kesän klassikko!


Ruusujen ohje löytyy mm. täältä tai täältä. Valkolakin ohje löytyy täältä.


Salamalla räpsäistyssä kuvassa näkyy aika hyvin nuo kirkkaat värit. Otin kuvat illalla, jolloin oli jo hieman hämärämpää kuin päivällä. Kuvat voisivat olla paljon parempia. Isoa kakkua oli aika vaikea kuvata.


Onnea valmistuneelle!

9 kommenttia:

 1. Hauska kitarakakku! :D
  Ihanan näköinen trifle, mahtava paikka "hukata" ylimääräiset pohjat ym :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Tuota kakkua oli hauska tehdä. Ja tuo trifle on niin hyvää et teen usein kakkupohjan pelkästään sitä varten ;)

  VastaaPoista
 3. Kyllä vaan on komia kakku! Kiitos trifle vinkistä, enpä enää heitäkään kakun jämäpaloja pois.

  VastaaPoista
 4. Onpa taas upea kakku! =)

  VastaaPoista
 5. Kiitos :) toinen hyvä leivonnainen, johon voi käyttää jämäpalat, on tietty cake popsit ;)

  VastaaPoista
 6. Trifle, voitko selittää paremmin mikä se on :D kuulostaa hauskalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trifle on tuommoinen englantilainen kerrostorttu. En tiedä hyvää käännöstä, pitää katsoa sanakirjasta. :) siinä on yleensä kakkupohjaa, kermavaahtoa ja marjoja/hedelmiä. Suosittelen kokeilemaan. Nopea ja kesäinen jäkiruoka! :)

   Poista
 7. tällaisen kitarakakun kyllä teen kun täytän 30v (parin vuoden päästä) erivärisenä tosin =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3