Suklaa-maapähkinävoibrownies



Testailin vasta muutamia maapähkinävoireseptejä, kuten esim. nämä maapähkinävoikeksit. Sain suklaapossulta vinkin kokeilla Leila Lindholmin suklaa-maapähkinävoibrownieseja. Kiitos vinkistä!
 
Tuo brownietaikina sinänsä oli mielestäni todella mauton, joten suosittelen ehdottomasti tekemään ruskean taikinan tällä ohjeella. Tuo maapähkinävoikerros oli tosi kiva ja siksipä tuo brownietaikinan mauttomuus ei tässä hirveästi haitannut. Maapähkinävoita varmaan harva suomalainen pystyy pelkiltään syömään, mutta leivonnassa se on tosi kiva! Suolaisen ja makean yhdistelä toimii tässäkin.
 
Laitan tähän ihan alkuperäisen ohjeen, jos joku sitä haluaa testata.

n.15kpl / n.20x30cm vuoka

Brownietaikina:
200g huoneenlämpöistä voita
2dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
1dl kaakaojauhetta
0,5dl vaaleaa siirappia
1mm suolaa
4 munaa
1,25dl vehnäjauhoja
75g tummaa suklaata rouhittuna

Maapähkinävoitaikina:
50g voita
175g sileää maapähkinävoita (sokeroitua)
(1mm suolaa)
1tl vaniljasokeria
1dl tomusokeria
0,5dl suolapähkinöitä

Brownietaikina:
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kaakaojauhe, siirappi ja suola. Mielestäni yksi maustemitallinen suolaa on aivan hirmupaljon, joten laitoin vain ihan ripauksen. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen joka välissä. Lisää lopuksi jauhot ja rouhittu suklaa. Kaada seos 20x30cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.

Maapähkinävoitaikina:
Sulata voi. Sekoita muut aineet voihin paitsi suolapähkinät. Tässä taisin jättää suolan kokonaan pois, sillä maapähkinävoi on todella suolaista. Lusikoi seos varovasti brownietaikinan päälle ja tee pintaan marmorikuvioita halutessasi lusikalla/haarukalla. Ripottele päälle suolapähkinöitä. Itse jätin nämä pois, sillä minulla nyt ei sattunut niitä olemaan. 

Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 30min. Kakun kypsyyttä voi testata tikulla. Brownietaikina saa hieman jäädä tikkuun kiinni, mutta nestemäistä se ei saa olla. Browniesit kuuluvat olla tahmeita ja pehmeitä. 
Leikkaa piirakka paloiksi. Koristelin valmiit palat saksanpähkinöillä.

Kantsii myös testata Snickerskakkua tai kotitekoisia Snickers patukoita, joihin käytin myös maapähkinälevitettä.

Kommentit

  1. Tarkistin vielä mitä olin kirjoitellut tuosta ja valittelin itsekin pohjan mauttomuutta ja suosittelin tuota suklaalisää. Harmi, ettei se riittänyt tuomaan tarpeeksi makua. Vaikka pohja pelkiltään olikin tavallista browniesta huomattavasti mauttomampi, se oli kuitenkin todella pehmoinen ja kostea, ja mauttomuuskin hukkui melko hyvin herkullisen maapähkinävoikerroksen alle. Onneksi pohjaa voi helposti muokata mieleisekseen käyttämällä enemmän sokeria ja aitoa suklaata sisältävää taikinaa :)

    VastaaPoista
  2. Jep. Hyvä ohje Kyl muuten :) pitää tehdä uudestaankin ;) kiitos ku vinkkasit tuosta

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3