Mokkapalakääretorttu



Nami-hiiren perinteisessä leipomuskisassa on tänä vuonna tehtävänä tehdä jostain tunnetusta leivonnaisesta kääretorttuversio. Tosi kiva idea! Minulle tuli lähes heti mieleen mokkapalat, kun tehtävänantoa luin. Lopulta sain toteutettua tämän hienon suunnitelmani.

Itse pohja on perus tumma kääretorttupohja, jotta kääretortun idea säilyisi reseptissä. Pohjan ohjeeseen voisi tosin lisätä 50g sulaa margariinia, jolloin siitä tulisi hieman mehevämpi ja mokkapalamaisempi. Täytteenä on hieman tuunattu mokkapalakuorrute. Päällä sitten se ihan aito perinteinen mokkapalakuorrute. 

Pohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1rkl kaakaojauhetta

Täyte:
200g leivontamargariinia
4dl tomusokeria
3-4rkl vahvaa kahvia
100g suklaata
1tl vaniljasokeria
1rkl kaakaojauhetta

Kuorrute:
50g leivontamargariina
4dl tomusokeria
1rkl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
3-5rkl vahvaa kahvia
kookoshiutaleita tai nonparelleja

Pohja: Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet. Paista 225 asteessa noin 8min.
Kumoa pohja toisen leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä muutama minuutti. Jos pohjan antaa seisoa liian kauan(esim. yli 30min), muuttuu se kovaksi ja hankalasti rullattavaksi. Lämpimän pohjan voi kääriä pyyhkeen avulla rullalle, jolloin se pysyy kohtuu hyvänä.

Täyte: Aloita täytteen tekeminen jo kun pohja on uunissa. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini. (Jos rasva on kylmää, laita se mikroon 15-20sekunniksi) Lisää tomusokeri, vanilja ja kaakaojauhe. Sekoita sähkövatkaimella hyvin. Lisää sulatettu suklaa. Lisää kahvia ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Täyteen tulee olla pehmeää, muttei niin lötköä että se muuttuisi jotenkin valuvaksi. Levitä täyte hieman jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri torttu rullalle. Nosta jääkaappiin.

Kuorrute: Sulata margariini kattilassa. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vanilja. Sekoita hyvin. Lisää kahvia ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes täyte on helposti levittyvää. Ihan juoksevaa sen ei mielestäni kannata olla, koska tällöin se luiruaa tortun päältä vain pois koko ajan. 3rkl oli ihan hyvä määrä, kun itse tätä tein. Levitä kuorrute kääretortun päälle veitsen avulla. Ripottele päälle vielä kookoshiutaleita tai nonparelleja. Leikkaa päistä palat pois, jotta päät tulevat tasaisiksi.
Nosta vielä hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute kiinteytyy.


Tuli kyllä niin hauska, että taidan tehdä tätä uudestaankin. Kyllä tästä leivonnaisesta mokkapalan tunnistaa. Ehkei ihan alkuperäistä leivonnaista voita, mutta hyvänä kakkosena tulee. Perus mokkapalojen ohje löytyy myös täältä.



Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3