Hae tästä blogista

perjantai 17. lokakuuta 2014

Millenium Falcon kakkuPääsin tekemään työkaverin poitsulle Milleniun Falcon kakun. Olen itsekin Star Wars fani, joten tätä oli hirmu hauska tehdä! Toiveena oli, et kakun täytyy olla iso. Ja makutoiveen makeaa.
 
Kakkua olisi varmaan voinut koristella maailman tappiin asti, mutta minun aikataululla tehtynä kakku näyttää tältä.

 
Kakku on pääasiassa 24cm halkaisijaltaan oleva ympyränmuotoinen kakku. Muut osat leikkasin 20x20cm kakkupohjasta. Pohja on gluteeniton suklaakakkupohja. Täytteeksi laitoin kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa ja suklaamoussea. Pitäisi olla makeutta.


 Tässä vaihekuvia kokoamisesta.

 
Tarkkasilmäisimmät varman huomaavatkin, että nuo edessä olevat ulokkeet ovat liian kaukana toisistaan, joten siirsin niitä vielä lähemmäs toisiaan. 


 Hieman tuli sähellettyä koristelun kanssa, mutta muutamaa pikku mokaa kukaan tuskin huomaa.


Kakun kuorruttamiseen kannattaa varata kilo harmaaksi värjättyä sokerimassaa. Muu koristelu on pääasiassa sokerimassaa. Pursotukset mustaa sokerikuorrutetta. Päälle suihkutin vielä hopea sprayta.Tarkemmin kakun kuorruttamisesta voi lukea täältä. Eri massoista täältä.


 Vähän kuvaa joka suunnasta.


Onnea synttärisankarille!


May the force be with you! 
 

2 kommenttia:

  1. On se komee! Kiva kun saa tehdä välillä tällaisia erilaisia kakkuja. Mulla olis kyllä mennyt sormi suuhun jos olis Star Wars kakkua pyydetty, mutta onneks on google!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3