keskiviikko 19. elokuuta 2015

Mansikkahilloa ilman keittämistäHalusin testata itse tehtyä mansikkahilloa, mutta koska mansikat ovat niin makeita, en halunnut lisätä paljon hillosokeria. Löysin kaupasta Melatin jauhetta, joka hyydyttää marjasoseen ilman keittämistä. Näin saa myös vitamiinit talteen.

Sokeria ei tarvitse lisätä, mutta minusta sitä on kuitenkin hyvä vähän olla, koska se lisää säilyvyyttä. Ostin säilöntäaineetonta jauhetta, mutta Melatinia löytää myös säilöntäaineen kanssa ja myös keitettäviä hilloja varten.


 Soseuta mansikat. Sekoita sokeri sekä Melatin jauhe keskenään ja lisää mansikkasurvoksen joukkoon. Purkita puhtaisiin purkkeihin. Kaupoista voi ostaa myös säilöntäaineita, mutta nämä eivät kovin houkuttele..

Mansikoiden tilalla voi käyttää esim. mustikoita tai vadelmia, sillä ne ovat luonnostaan makeita. Myös hedelmähilloihin suosittelen tätä, koska hedelmät ovat huomattavasti marjoja makeampia.

Hillot, joissa on 60% sokeria, ovat aivan liian makeita minulle. Valmishilloissa suosin St.Darfour hilloja, jotka on makeutettu mehutiivisteellä eivätkä ne sisällä lisättyä valkoista sokeria. Lue sokereista enemmän sokeritietopaketistani.


Toisen puolen Melatin jauheesta käytin raparperihilloon. Raparperit täytyy joka tapauksessa keittää ja ne vaativat aika paljon sokeria, joten tätä hilloa varten en kyseistä jauhetta ostaisi, sillä tähän hillosokeri passaa hyvin.

n.700g raparperia
3-4dl sokeria (tai maun mukaan)
n. ½ pussia Melatin jauhetta


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3