ProteiinikakutTein taas pitkästä aikaa läjän proteiinikakkuja jääkaappiin. Monille ei nuo proteiinijauheet oikein veteen/maitoon sekoitettuna uppoa, mutta eri leivonnaisten muodossa varmasti maistuvat.

Aiemmin kirjoittamani proteiinitietopaketti löytyy täältä. Proteiinipitoinen ruoka auttaa pitämään nälän poissa kauemmin ja lihasmassan lisäämisen lisäksi se auttaa myöskin painonhallinnassa.

Proteiinikakku on näppärä olla jääkaapissa, koska se säilyy monta viikkoa ja siitä on kiva käydä lohkaisemassa pala treenien jälkeen. Tai palan kakkua voi nauttia myös välipalaksi.


Mikäli ei satu löytämään kookosjauhoa, voi sen korvata mantelijauheella. Proteiinijauheena voi käyttää mitä makua vain. Maitona voi käyttää esim. manteli-, kookos-, hasselpähkinä- tai soijamaitoa.

Lime-valkosuklaa-passionhedelmäproteiinikakku

1 1/3dl valkuaisia
5rkl kookosjauhoa
50-60g lime-valkosuklaa heraproteiinijauhetta
3 3/4dl maitoa
½tl leivinjauhetta
1tl passion fruit aromipastaa 
(1 limen mehu ja kuoriraaste)

Suklaa-kahviproteiinikakku

1 1/3dl valkuaisia
5rkl kookosjauhoa
50-60g suklaanmakuista heraproteiinijauhetta
3 3/4dl kahvia
½tl leivinjauhetta

Suklaa-kinuskiproteiinikakku

1 1/3dl valkuaisia
5rkl kookosjauhoa
50-60g suklaanmakuista proteiinijauhetta
(2rkl kaakaojauhetta)
3 3/4dl maitoa
½tl leivinjauhetta
1-2tl caramel aromipastaa

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Vuoraa 20cm vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Taikina tarttuu herkästi vuokaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 160 asteessa 40min.

Proteiinikakut ovat hauskan tiiviitä ja ne on helppo myös ottaa laukkuun mukaan. Kuorrutteena toimii esim. kreikkalaisen jogurtin ja proteiinijauheen seos. Lisäksi proteiinijauheesta ja nesteestä voi tehdä kastikkeen. Proteiinijauhetta voi sekoittaa myös mascarpone/tuorejuuston sekaan ja pursottaa kakun päälle.


Vasemmalla suklaa-kahvikakku. Oikealla suklaa-kinuskikakku.

Suklaa-kahvikakku on koristeltu sokerittomalla suklaalla ja suklaa-kahvinapeilla. Kakussa maistui kivasti kahvi. Suklaa-kinuskikakun päällä on Hershey's kisses suklaanappeja.

Suklaa-kinuskikakussa maistui selkeästi karamelliaromi! Vaikka aromipasta onkin pääasiassa sokeria, sitä tulee tähän kakkuun niin vähän että ei ole väliksi.


Proteiinikakut kuivahtavat helposti, joten ne kannattaa säilyttää kelmun alla.
Kakku säilyy jääkaapissa maidon säilymisen ajan.

Kommentit