Yksisarviskakku (video)Tämä klassinen yksisarvisdesign on näkynyt ympäri internetiä jo yli vuoden ajan. Lopulta minäkin pääsin tekemään tämmöisen, sillä tätä toivottiin pienen tytön syntymäpäiville.

Kakussa on 20cm voikakkupohja ja mansikkamousse. Kakku on kuorrutettu marenkikreemillä.

Jälkiviisaana voisin todeta, että kakku kannattaisi kuorruttaa kauttaaltaan tuorejuustokreemillä tai jämäkällä kermavaahdolla. Marenkikreemi kovettuu jääkaapissa vähän turhankin hyvin, jolloin kakun pinta halkeaa herkästi liikutusvaiheessa, ja tämä on mega noloa. Pursotukset taas kannattaa tehdä joko sokeri- tai marenkikreemillä, jolloin ne kestävät hyvin. Kreemipursotus kestää jopa pienen hipaisunkin. Kakun voi myös kuorruttaa sokerimassalla, mutta koska se ei maistu miltään, yritän välttää sitä jos vain mahdollista.


Minulta on aiemmin jo kyseltykin, mistä syystä marenkikreemi joskus halkeilee. Tässä muutama syy:
  • Kakku on kuorrutettu jäisenä ja se menee sulaessa hieman kasaan.

  • Kakku on kuorrutettu suoraan hyydytysvuoasta kumoamisen jälkeen, jolloin se myös menee hieman kasaan.

  • Mousse ei ole hyytynyt hyvin ja painuu kasaan. Esim. liivate ei toimi tai sitä on liian vähän.

  • Kakku taittuu liikutteluvaiheessa.


Minua tosiaan ihan nolotti, kun jouduin paikkailemaan railokohtia kreemillä ja siitäkin huolimatta railot meinasivat avautua uudelleen. Olen huomannut tämän asian ennenkin, mutta jostain syystä kiireessä pääsee ihan perusjutut unohtumaan. Ja ikuisena optimistina sitä kai töhöttää menemään et nyt onnistuu..  

Mut pursotukset pysyivät hyvinä. Tein rosettepursotuksia tähtityllalla. Tarkemmin eri tyllista ja pursotuksista voi lukea täältä. Värjäsin kreemin turkoosilla, vaaleanpunaisella ja keltaisella pastavärillä. Videolta löytyy tarkemmat ohjeet. Suihkutin kakun päälle vielä reilusti helmiäissprayta, josta tuli ihana kiilto kakkuu. Sarvi ja korvat ovat sokerimassaa. 


Onnea päivänsankarille ja pahoittelut halkeilusta! 💜

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3