DIY suklaamunat (video)Tein kaksi vuotta sitten suklaamunia Priman muoteilla ja tänä vuonna halusin askarrella näitä lisää! Näytän videolla koristeluohjeiden lisäksi muottien käytön ja suklaamunan valmistamisen.


Niin kuin kaikkia suklaakoristeita varten, täytyy näitäkin varten suklaa temperoida. Helpointa on kuitenkin käyttää feikkisuklaata (esim. candy melts), koska se ei sisällä kaakaovoita eikä sitä näin ollen tarvitse temperoida. Feikkisuklaata löytyy myös monessa eri värissä markettien leivontahyllyistä ja netistä.


Takana oleva suklaamuna sai inspiraationsa Spaltoon pelistä, joka on naapurintyttömme suosikki. Edessä oleva muna muistuttaa minusta hieman lohikäärmeen munaa tai vastaavaa, joten se sopiikin sitten naapurinpojalle ihan hyvin. Suklaan pintaa on maalattu öljypohjaisilla suklaaväreillä. Geeli- ja pastavärit ovat vesipohjaisia eivätkä yleensä sovi suklaan työstämiseen ollenkaan.


Meidän pojille tuli tietenkin Mario ja Luigi. Onneksi pojat fanittavat eri hahmoja, muuten tulisi leluista vielä enemmän riitaa.. Suklaamunia voi koristella helposti myös sokerimassalla. Osat liimataan munaan kiinni sulalla suklaalla. Instagramista löytyy paljon lisää koristeluideoita.


Keltainen muna sai inspiraation pääsiäisen suklaarae karkeista. Suklaan joukkoon lisätään ripaus keksimurskaa ja sekoitetaan. Sitten muna valmistetaan perustyyliin.

Takana oleva muna on tehty Candy cane eli piparmintun makuisista candy melts napeista ja tämä suklaa sisälsi valmiiksi pieniä punaisia pisteitä.


Ruskean suklaan pintaa on värjätty suklaaväreillä, mutta ne eivät tummasta suklaasta juurikaan erotu. Sitten keksin pursotella suklaan pinnalle kultaista koristelugeeliä. Tarttui oikein hyvin. Myös pikeerillä voi tehdä kuvioita suklaan pintaan.

Katso myös suosittu Minion suklaamuna ohje!


Chick in black

Kommentit

  1. Onpa tosi kivoja suklaamunia! Ihania koristeluja! 😊

    VastaaPoista
  2. Onpas söpöjä, ja nätisti koristeltuja. :) Mulla ei riittäisi kärsivällisyys tähän hommaan :D

    VastaaPoista
  3. Ihan mahtavia ideoita, oot kyllä niin taitava! :) Nuo Mario ja Luigi on mun ehdottomat lempparit näistä :D ♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3