Syötävä slime (video)



Niin kuin tuhannet muutkin lapset, meidän ukkelit tykkäävät leikkiä slimellä. Netti on pullollaan eri slime ohjeita, mutta minä päätin testata diy syötävää slimeä! Poimin kolme ohjetta ja tässä lopputulos:

Psyllium slime 
1rkl psylliumia
1rkl tomusokeria
2,5dl vettä

Sekoita ainekset keskenään. Anna seoksen turvota hetki pöydällä. Kuumenna seosta mikrossa 30sek pätkissä, kunnes se alkaa kuplia. Peitä kulho kelmulla ja anna jäähtyä mielellään ihan seuraavaan päivään. Tällä ohjeella tulee hauska löllö lima, mutta tämä ei ole kovin venyvää eikä muovattavissa.

Karkkislime
2,5dl (nalle)karkkeja
3rkl maissitärkkelystä
4rkl tomusokeria

Laita karkit ja maissitärkkelys kulhoon. Sulata mikrossa 30sek pätkissä välillä sekoittaen, kunnes seos on sulanut. Lisää tomusokeri ja vaivaa massaksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria, mikäli massa tarttuu käsiin. Tällä ohjeella tulee aika hauska muovattama massa, joka maistuu hyvälle. Massa kuitenkin kovettuu pian. Ohje on peräisin HowToCookThat blogista.

Suklaaslime
1.25dl maissitärkkelystä
1rkl kaakaojauhetta
0,8dl lämmintä kookosmaitoa

Sekoita ainekset kulhossa. Seoksen pitäisi muuttua slimeksi, mutta minä en kertakaikkiaan saanut tätä onnistumaan.. Taisi olla huijausta koko ohje. Poimin tämän Soccer Mom blogista. 


Kommentit