maanantai 8. huhtikuuta 2019

ZeldakakkuTämä kakku on tarkemmin ottaen Bokoblinkakku. Possuhahmo on Legend of Zelda pelistä ja poikamme toivoi tämmöisen kakun 6v synttäreilleen. Pikku kakkupoliisi vahti jatkuvasti, että koriste tulee varmasti muovattua oikein.

Kakussa on 15cm voikakkupohja
Vanhin poika toivoi väliin kirsikkaa, joten tein täytteksi kirsikkamoussen.

2 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
1 dl kirsikkahilloa
5 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5min. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja hillo. Sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää seos moussen joukkoon koko ajan sekoittaen. 

Kakku on kuorrutettu kermavaahdolla ja suklaamassalla
Mikäli massaa tulee vain kakun päälle, voi ohjeen puolittaa.
Pursotuksista voi lukea tarkemmin täältä.

 
Testasin Dr.Oetkerin Cream Fix kerman stabiloijaa, joka toimi ihan hyvin. Ei yhtä tehokas kun liivate, mutta parempi kuin vaniljakreemijauhe. Minulta löytyy ohje kerman stabiloimiseen liivatteella täältä. Liivate ja agar agar jauhe ovat tehokkaita stabiloimaan kermaa, mutta niiden kanssa on oltava melko nopea, joten aloittelijoille se ei ehkä ole paras konsti. Vaniljakreemijauhekin toimii ja se on edullista, mutta see vain värjää kerman keltaiseksi, mikäli sitä humpsahtaa yhtään liikaa.Pojista on hauska katsoa, kun mieheni pelaa ajoittain Zelda peliä. Poitsu kutsuu tätä hahmoa possupahikseksi, joka kävelee ruohikossa. Hahmon väsäämiseen meni kolme päivää, sillä osia on kuivateltava hyvin ennen kokoamista. Istuvat hahmot ovat nopeampia tehdä.


Tarkemmat ohjeet kakkuun löytyy alla olevalta videota.Onnea äidin rakkaalle!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3