Kookos-persikkakakku



Tämä kesäinen ja raikas kuivakakku on helppo valmistaa. Lisäksi kakku tuo juuri sopivasti eksoottista vivahdetta tarjoilupöytään. Persikoiden tilalla voi käyttää myös esim. ananasta.

175 g voita
1,75 dl sokeria
3 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 tkl / 400 g kookosmaitoa
1,5 dl kookoshiutaleita
200 g persikoita

Vaahdota pehmeä huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seokseen kookosmaidon kanssa. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja kuoritut ja pilkotut persikat. Sekoita lusikalla.
 
Voitele noin 2 litran kakkuvuoka rasvalla ja jauhota tarvittaessa kookoshiutaleilla.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin tunti. 


Ohje vilahtaa myös Kauppalistahaaste -videollani. Kakkuun voi myös käyttää ½ prk / 200g kookosmaitoa + 150g maustamatonta jogurttia. Mikäli ei halua käyttää kakkuun kookosta ollenkaan, voi kookosmaidon korvata 300 grammalla jogurttia ja kookoshiutaleet voi jättää pois tai ne voi korvata mantelijauholla.

Persikoiden kuoriminen ja pilkkominen on aika hermoja raastavaa hommaa, joten kakkuun voi ihan hyvin käyttää 1tkl säilykepersikoita tai aprikooseja ilman lientä. Osan kookosmaidosta voi myös korvata säilykeliemellä. Paistoin kakun Nordic waren kakkuvuoassa, joka on ostettu Annin uunissa verkkokaupasta.

Kommentit