Minecraft kuppikakutMeillä lapset pitävät kovasti Minecraft pelistä ja heillä on myös paljon Lego hahmoja ja rakennelmia. Päätinkin kehitellä heille nämä hauskat Minecraft kuppikakut.

Muffinit on tehty madeleinekuppikakkujen ohjeella. Tällä tulee ihanan ilmavia ja herkullisia kuppikakuja! Ohjeen voi puolittaa.
 
n.20kpl

185g vehnäjauhoja
1 1/4tl leivinjauhetta
200g munia (noin 4kpl)
180g sokeria
110g glukoosisiirappia
75g voita
3rkl maitoa
1tl vaniljajauhetta tai vaniljasokeria

Katso ohje videolta.
180C, 20-25min


Kuppikakut on koristeltu kermvaahdolla. Vuoat kannattaa täyttää taikinalla korkeintaan 2/3 korkeudesta, jotta jää koristeluvaraa. Paistoin kakkuset neliönmallisissa vuoissa. Osan kermasta värjäsin elintarvikeväreillä. Sugarflairin värit ovat parhaimpia. Kermaa saa varata ainakin 2,5dl. Koristeet on tehty sokerimassasta. Tuli aika symppiksiä.

Hahmoina on Creeper, Enderman, Skeleton, Pig, Ghast ja Zombi.Tämä yksinkertainen Minecraft zombikakku meni kaverin pojalle viime kuussa. Kakku on 20x20cm voikakkupohja. Täytteenä on lemon curd tahnaa ja vadelmamoussea. Muistaakseni...

Kakku on kuorrutettu kermavaahdolla. Stabiloin kermaa nykysin Dr.Oetkerin kerman stabiloijalla, joka on vanijakreemijauhetta huomattavasti parempi vaihtoehto. Lisäksi se on nopeampi vaihtoehto kuin liivatteella stabilointi.


Kommentit