torstai 5. syyskuuta 2019

Luumupiirakka
Etelä-Suomessa kasvaa paljon luumupuita, ja ystäväni toikin minulla pussillisen ihania pieniä luumuja. Leivoin niistä tämän nopean ja helpon ranskalaisen luumupiirakan. 

Ohje on todella hauska. Tähän tarvitaan vain piirakkataikinaa ja luumuja. Jos pohjan haluaa tehdä itse, suosittelen murotaikinaohjettani. Ohjeella tulee tarpeeksi taikinaa 20x20cm neliö- tai 24cm ympyrävuokaan.

 


Tein piirakan 20x20cm neliövuokaan. Tähän mahtuu yksi paketillinen valmista piirakkataikinaa. Piirakan voi tehdä myös tavalliseen 24cm ympyrävuokaan. 20x30cm vuokaan kannattaa varata kaksi pakettia taikinaa. Pieniä luumuja tarvitaan noin 30kpl. Isompia 20kpl.

Taikina kaulitaan nelikulmion muotoiseksi levyksi ja leikataan kahtia. Ensimmänen pala nostetaan vuokaan ja päälle asetellaan luumut siististi riviin. Kiviä ei kannata poistaa, sillä ne pitävät luumut kivasti koossa. Lopuksi nostetaan toinen pala taikinaa päälle ja siistitään reunat tiivisti yhteen. Pintaan kannattaa pistää muutamia reikiä haarukalla. Paista piirakkaa 200 asteessa n.30min. Kun piirakka tulee uunista, levitä luumuista tullut neste piirakan päälle pullasudin avulla. Näin piirakasta tulee hauskan värinen.


Moni tiedustelee minulta luumureseptejä, sillä luumu voi äkkiseltään olla hieman haastava. Mikäli luumuista haluaa valmistaa hilloa, suosittelen melkeinpä tekemään sen uunissa. 

Kun piirakasta leikkaa palasia luumujen välistä, tulee väistettyä kivetkin. Kannattaa muistaa varottaa syöjiä näistä vielä varalta, ettei kukaan katkaise hampaitaan. Tästä tuli tosi kivanmakuinen! Mies söi tämän melkein kokonaan, vaikka ei yleensä paljon makeita piirakoita syö!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3