sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Painovoimaa uhmaava kakkuMinulla on pitkään ollut tarkoitus testata "gravity defying cake" fantasiakakkua ja lopulta sainkin tämän aikaiseksi. Tein kakusta kahvinmakuisen ja tästä tuli todella mehevä ja herkullinen!

Kakkupohja on 15 cm voikakkupohja.
Alta löytyy raaka-aineet eri työvaiheille. Tarkemmat valmistusohjeet löytyy videolta.

Täyte:
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
1 dl kiehuvaa vettä
1 tl pikakahvijauhetta
1-2 rkl kahvisiirappia tai sokeria
2 tl agar agar jauhetta (tai 5 liivatelehteä)

Hyydytin täytteen agar agarin avulla, koska minulta loppui liivatteet. Agar on hyvä hyydyttäjä ja sitä voi käyttää liivatteen tilalla lähes mihin vain. Tämä täyte on tällä hetkellä suosikkini!

Kostutus:
1 dl vettä + 2-3rkl kahvisiirappia tai 1dl maitokahvia

Kostutin kakun kahvisiirapilla maustetulla vedellä. Kakusta tuli super mehevä eikä kuitenkaan liian makea, koska siirappi on laimennettu. Myös maitokahvi toimii hyvin, mutta siirappi tekee kakusta vieläkin mehevämmän eikä neste valu tarjoilualustalle.Kreemi:
150 g voita
3 dl tomusokeria
2-3 rkl kahvisiirappia tai 1 rkl vahvaa kahvia

Suklaa ganache:
100 g maitosuklaata
½ dl kermaa

Suklaa ganachen voi valmistaa sekä mikrossa että vesihauteessa. Tumma suklaa ganachea varten kermaa tarvitaan 1 dl. Valkosuklaa ganachea varten 1/3 dl.
Suklaamassa:
75 g maitosuklaata
20 g glukoosisiirapia

Suklaamassa tietopaketti löytyy täältä.
Kaikilla täysi-ikäisillä YouTube seuraajillani on mahdollisuus liittyä tukemaan kanavaani kuukausilahjoittajana ja saada tämän kunniaksi lisäetuja. Haluan tällä kertaa mainita keskitason jäseneni, Helmin. Hänellä on blogi, Kun kaikki muuttui, jossa hän kertoo elämästään aivovamman jälkeen. Lisäksi hän kertoo pitkään kestäneestä taistelusta vakuutusyhtiön kanssa, joka ei jostain käsittämättömästi syystä suostu maksamaan hänelle tiettyjä korvauksia. Käy ihmeessä vilkaisemassa Heljän blogi! Tekstit ovat kauniisti kirjoitettu ja blogi on muutenkin mukava. Itse jännitän miten tämä tarina oikein päättyy!

4 kommenttia:

  1. Jotenkin vain niin hämmentävän näköinen kakku. Hämää niin silmiä tuo muki sekä valmis kokonaisuus. Valtavan upea on kyllä :)

    VastaaPoista
  2. Kahvin makuinen kaku - ei voi olla muuta kuin taivaallisen hyvää! Testiin! Minullakin on pitkään ollut ajatuksena tehdä tuollainen samantyylinen kakku oluttölkillä , mutta voisikin tehdä näin kahvimukilla. Sitten kun joskus saan sen aikaan. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3