Laiskan kokin suklaarasiakakku



Tänä vuonna päätin tehdä sydänkakun ystävänpäivän kunniaksi. Yritin koristella kakun suklaarasiatyyliin, mutta reunat jäivät hieman liian mataliksi ja suklaatkin ovat tässä laatikossa täysin sikinsokin.. Mutta toisaalta kakku toimii näinkin!

Suklaakakkupohja on tehty sydänvuokaan 4 munan ohjeella. Minun sydänvuokani on ostettu Prismasta. Leivontatarvikeliikkeistä löytyy marketteja laajempi kakkuvuokavalikoima. 


Kinuskimousse

2 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
½ prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
2 liivatelehteä tai 1 tl liivatejauhetta

Kostutus

Kakku on kostutettu veden ja kahvisiirapin seoksella (n. 2dl vettä + ½ dl siirappia). Makusiirappeja voi tilata netistä (esim. Crema). Siirappi auttaa nestettä pysymään kakun sisällä, jolloin pohjat pysyvät mehevinä ja herkullisina! Pelkkää siirappiakin voi käyttää, mutta tällöin lopputuloksesta tulee makeampi.


Kakun pinta on kuorrutettu ohuelti sokerikreemillä. Kakun voi kuorruttaa myös marenkikreemillä tai kermavaahdolla. Kakun pinnalla on suklaa ganachea ja reunoilla punaista marsipaania. 

Sokerikreemi

150 g voita
3 dl tomusokeria
1 rkl makusiirappia

Suklaa ganache

80 g suklaata
0,8 dl kermaa

500 g punaista marsipaania tai sokerimassaa


Marsipaani pyöritellään pötköksi ja kaulitaan 3-4 mm paksuiseksi levyksi. Levy saisi olla kakun ympärysmitan pituinen. Jos haluaa olla tarkka, kannattaa kakun korkeus mitata ja kaulia marsipaani 2-3 cm kakkua korkeammaksi, jotta kakusta tulee rasiamainen. Minä laiskana skippasin tämän vaiheen.. Reunojakaan en jaksanut tällä kertaa koristella.

Kakun päälle on aseteltu Pandan konvehteja. Nämäkin kannattaisi varmaan asetella jotenkin symmetrisesti, jotta kakku näyttäisi suklaarasialta... Tämä on nyt jotan sinne päin. Mutta kakusta tuli herkullisen näköinen ja makuinen!


Kinuskimousse ei ole liian makea, vaan se on enemmänkin kermainen. Kakkupohja on supersuklainen ja mehevä. Tämä oli tosi hyvä makuyhdistelmä! Ei kannata tunkea kakun väliin mitään hilloja tai levitteitä. Kakku on täydellinen tällaisenaan kaikessa yksinkertaisuudessaan.


Kakku koki kovia työpaikallani, sillä työkaverini pudotti sen vahingossa maahan! Onneksi suurin osa oli kerennyt ottaa palan.. Nuorin poikamme ei kakkua kerennyt maistaa, joten minun täytyi illalla tehdä hänelle oma pieni kakku!


Ihanaa ystävänpäivää!

 

Kommentit