keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Lakritsi-sitruuna piñatakakku

 


 Kehittelin tämän kakkuohjeen miestäni varten, joka ei voi sietää kermavaahtoa missään muodossa. Kakussa on mm. lemon curd tahnaa ja lakritsikreemiä. Sisällä on myös pieni pätkisyllätys. Kakun päällä on lakritsikuorrute. Lopputulos oli super herkullinen! Vein kakkua myös töihin makuraadille ja kakku sai vielä paremmat arvostelut kuin edellinen kakkuni.

  Kakussa on 18cm voikakkupohja

 

Lakritsikreemi

150 g voita
3 dl tomusokeria
1 rkl apteekin salmiakkimixeriä
4-5 tl lakritsijauhetta

Lisäksi lemon curd tahnaa, valkosuklaarouhetta ja pätkis suklaata.

 


Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Kakun sisälle voi halutessaan tehdä pienen onkalon karkkiyllätystä varten.  

 Kostuta ensimmäinen pohjapala hyvin. Käytin kostutukseen vaniljasokerilla maustettua vettä. Levitä pohjalle reilusti lemon curd tahnaa ja kreemiä. Ripottele päälle vielä valkosuklaarouhetta. Nosta toinen pohja päälle ja toista täyte. Vuoraa onkalo kreemillä ja nosta sisälle haluamiasi karkkeja (käytin Pätkis suklaata). 


 Nosta viimeinen pohjapala päälle, kostuta ja kuorruta kakku kreemillä. Painelin reunoille vielä lakritsiströsseleitä, mutta tämä ei ole pakollista. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään 30min ajaksi.

 Kuorrute 

140 g hopea toffeeta
1,6 dl kuohukermaa

Pilko lakritsi kattilaan. Lisää kerma. Kiehauta seos ja laske lämpö sen jälkeen keskitasolle. Keittele koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Keitä seosta vielä noin viitisen minuuttia, kunnes seos paksunee. Nosta kuorrute kylmään vesihauteeseen pariksi minuutiksi ja sekoita koko ajan, kunnes seos jäähtyy ja sakenee vielä vähän. 

 


 Kaada kuorrute jähmettyneen kreemin päälle. Kuorrute saa valua reinoille asti. Nosta kakku vielä jääkaappiin.


Ripottelin pinnalle vielä valkosuklaarouhetta. Tässä vaiheessa mietin, että ehkä koristelu kannattaisi jättää tähän, mutta päädyin lisäämään vielä pari kreemipursotusta ja suklaata. Lopputulos oli mielestäni hyvä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3