Näistäkin tuli super ihania. Ei ihan cookiebrownien veroisia, mutta aion ehdottomasti tehdä näitä uudestaankin. Paloihin tulee mm. sveitsiläistä marenkia, sillä näihin ei kannata käyttää aitoja vaahtokarkkeja. Mikäli ei halua tehdä marenkia itse, voi käyttää kaupan valmista marshmallow fluff tahnaa.
20x20cm vuoka
9 hlöä
125 g voita
50 g sokeria
100 g fariinisokeria
½ tl suolaa
1 kananmuna
1 keltuainen
1 tl vaniljaesanssia tai -sokeria
150 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl kanelia
150 g vaniljakeksejä (esim. Marie)
300 g tummaa suklaata
Lisäksi taikinaan suositeltiin lisättävän yhden appelsiinin kuoriraaste, mutta minä itse asiassa unohdin sen! Aion kyllä jatkossa kokeilla sitäkin versiota!
Vaahdota voi, suola ja sokerit noin 2min ajan. Lisää kananmuna, keltuainen, vanilja ja appelsiinin kuoriraaste. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Pilko keksit ja suklaa 1-2cm kokoisiksi paloiksi. Lisää suurin osa seokseen, mutta jätä osa koristelua varten.
Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Kaada reilu puolet taikinasta vuokaan. Lisää marenkimassa (kts ohje alla). Nosta sitten loppu taikina nöttösinä levyn päälle. Ripottele päälle vielä keksin- ja suklaanpalasia.
Scran Line blogissa kehotettiin käyttämään 175 asteista uunia, mutta youtube kanavalla taas vilahti 150 astetta. Minä laitoin riidan poikki ja paistoin levyn 160 asteisessa uunissa 20min.
Anne levyn jäähtyä vähintään 2h jääkaapissa ennen leikkaamista. Palat ovat mielestäni parhaimmillaan seuraavana päivänä. Nuorin poikamme ihastui myös näihin!
Sveitsiläinen marenki
2 valkuaista
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljaesanssia tai -sokeria
Scran Line sivuilla puhutaan vaahtokarkkimassasta, mutta kyllä tämä enemmän marenkia muistuttaa. Marenki vaahdotetaan vesihauteessa, jolloin siitä tulee jämäkämpää ja kestää uunissa tavallista marenkia paremmin.
Kakkumonsteri suosittelee kokeilemaan myös:
Rocky road
S'mores piirakka
S'mores cookies
Rocky road leivokset
S'mores in a jar
No jopas näyttää herkulliselta! Kyllähn tätä testata pitää.
VastaaPoista