Kahvisuklaa-pannacotta

 



 Uuden vuoden kunniaksi tein näitä ihania kahvisuklaa-pannacottamaljoja. 

Pannacotta vanukasmainen jälkiruoka ja se on nopea ja helppo tehdä. Lisäksi se sopii tosi moneen tilanteeseen. Näiden vanukkaiden päällä on lisäksi cappuccinokermaa.

Katso videolta lisää tähtisädetikkukoristelusta.


6 annosta

3 dl maitoa
3 dl kermaa
1,5 rkl pikakahvijauhetta
1,5 rkl tummaa leivontakaakaota
n. 2 rkl sokeria
4 liivatelehteä


  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 min ajaksi.
  • Laita kerma, maito, kahvi, sokeri ja kaakaojauhe kattilaan.
  • Lämmitä seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja nosta kattila liedeltä.
  • Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne kuumaan nesteeseen.
  • Kaada seos tarjoilumaljoihin. Minä käytin shamppanjalaseja.
  • Nosta pannacotat kylmään jähmettymään vähintään 4h ajaksi.

 


 

Kuorrute:

2 dl kermaa
½ prk Arlan cappuccino rahkaa (tai 100 g tuorejuustoa)
1 rkl sokeria

Vaahdota kerma. Lisää rahka ja sokeri.
Pursota kerma jähmettyneiden pannacottien päälle. 


 Meikkaus saattoi karata vähän lapasesta..


Koristelin pannacotat tähtisädetikuilla. Nämä ovat muuten yllättävän vaikeita sytyttää.. Olisin tarvinnut kolmet kädet avuksi. 




Suunnittelin uudeksi vuodeksi erilaisia shamppanjajälkiruokia, mutta tulin siihen tulokseen, etteivät ne todennäköisesti olisi kovin hyviltä maistuneet, joten päädyin lopulta pannacottaan. Ja tämä osoittautuikin loistavaksi päätökseksi, sillä näistä tuli todella ihania!

Lisää uuden vuoden leivonnaisia täällä.



Onnea vuodelle 2023!

 

Kommentit