Oreokakku

 


 
Tämä cookies and cream cake on super nopea ja helppo tehdä! Raaka-aineita tarvitaan itse kakkua varten vain kolme kappaletta ja tästä tulee suussa sulavan herkullista! Olen tehnyt ohjeella aiemmin mm. Oreokuppikakkuja ja ovat mieleestäni jopa parempia kuin alkuperäiset keksit! Tällä ohjeella tulee ihanan mehevä ja pumpulimainen kakku, jonka valmistus onnistuu myös mikrossa!
 
6-8 hengelle
18cm vuoka
 
330 g täytekeksejä (30 kpl Oreoita) 
1 tl leivinjauhetta
270ml eli 2,7 dl maitoa 
 
 
Voitele vuoka ja vuoraa sen pohja ja reunat leivinpaperilla. Mikäli teet kakun mikrossa, käytä joko silikonista tai muovista vuokaa. Myös mikronkestävä pakastusrasia käy. Pääasia että vuoka ei sisällä metallia.

Hienonna keksit tehosekoittimessa. Jos et omista tehosekoitinta, voi keksit murskata kulhossa tai pussissa kaulimen avulla.

Lisää maito ja leivinjauhe. Vegaanit voivat käyttää esim. kauramaitoa. Sekoita massa tasaiseksi. 

Kaada massa vuokaan ja lämmitä mikrossa täydellä teholla 6-7 min, kunnes kakun keskelle pistettyyn tikkuun ei jää enää märkää taikinaa kiinni. Anna jäähtyä kunnolla ja kumoa kakku vuoasta.
 
Jos haluat paistaa kakun uunissa tavallisessa 18cm kakkuvuoassa, paista kakkua 180 asteessa uunin keskitasolla 15 min. Kiertoilmalla 175 C. Taikinan voi paistaa myös 15 tai 20 cm vuoissa, mutta tällöin kakusta tulee tietty eri korkuinen ja paistoaika saattaa vaihdella. Testaa kakun kypsyyttä tikulla.
 

Kuorrute:
 
75 g suklaata
0,75 dl kermaa 

Sulata suklaa ja kerma mikrossa puolella teholla 30 sekunnin pätkissä, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä hetki ja kaada kuorrute kakun päälle ja reunoille. Käytän kuorrutteisiin yleensä maitosuklaata, mutta myös tumma suklaa käy. Valkosuklaata käytettäessä tulee kermaa kolme kertaa vähemmän.
 
 


 
Suosittelen ehdottomasti testaamaan tätä ohjetta, sillä se on niin nopea ja herkullinen. Tämä onnistuu myös helposti vegaanisena, koska Oreot ovat vegaanisia keksejä! 
 
Katso kakun valmistus vielä videolta.
 Kommentit