Helpot bagelit

 



  Nämä terveelliset bagelit ovat nopeita ja helppoja tehdä. Taikinaa ei tarvitse kohottaa eikä bageleita keitetä ennen paistamista. Nämä valmistetaan täysjyväjauhoista ja lisäproteiinia tulee kreikkalaisesta jogurtista. Sain inspiraation näihin Avocadoa ja sitruunaa -blogista.

Moni on varmaan huomannutkin, etten yleensä valmista leipää, sämpylöitä tai vastaavia. Tämä johtuu pääasiassa siitä, etten yksinkertaisesti syö leipää. Pidän kyllä tietyistä leivistä, mutta olen melko nirso niiden suhteen. Esim. sämpyöistä en syö juuri koskaan. Lisäksi koitan pitää ruokavalioni mahdollisimman terveellisenä ja monipuolisena ja olen huomannut, että leipä on vähän liian yksinkertainen ja helppo ruoka. Jos syö paljon leipää, jää osa kasviksista ja hedelmistä herkästi syömättä. Mutta joskus on kiva julkaista täällä jotain leipäaiheisia ohjeita. En tosin väitä että olen näissä mestari, mutta perusjutut on kyllä hallussa.


 8 kpl

5,5-6 dl grahamjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1,5 tl suolaa
2 tl chia-siemeniä
5 dl kreikkalaista jogurttia

Päälle:
seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

Voiteluun:
1 kananmuna tai ½ dl purkkivalkuaisia

 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Sekoita kulhossa jauhot, chia, leivinjauhe ja suola. 
  • Lisää joukkoon jogurtti ja sekoita tasaiseksi. 
  • Vaivaa taikinaa hetki pöydällä ja jaa se sitten kahdeksaan osaan. 
  • Pyöritä palasista pötkylöitä ja yhdistä niiden päät yhteen. Nosta bagelit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Voitele kananmunalla ja ripottele päälle siemeniä.
  • Paista uunin keskitasolla 25 min.

 

 


Koska bagelit eivät sisällä rasvaa, suosittelen täyttämään nämä jollain rasvapitoisella, esim. avocadolla, levitteellä, tuorejuustolla ym. Mutta suosittelen käyttämään vain hyviä rasvoja, ei voita tms. Täytteeksi voi myös laittaa juustoa, lihaa, lihankorviketta, kasviksia, salaattia.. ihan mitä vain! Katso näiden valmistus vielä uusimmalta youtube videolta!



Kommentit