Ron-kakku

  Nimi Ron ei varmaan soita kelloja monellakaan, mutta se on yksi poikani lempihahmoista pelistä Friday Night funkin'. Tämä pieni kakku meni hänen syntymäpäivilleen kesällä.


Pohjana on kääretorttupohja ja täytteenä kirsikkakreemi. Kakku on kuorrutettu keltaisella sokerikreemillä ja koristeltu mustalla marsipaanilla. Myös radio on muovattu marsipaanista.

Koristelu on hyvin yksinkertainen, mutta hahmosta tuli kuulemma juuri oikeanlainen. Oli hauska tehdä tämmöistä erikoista kakkua. 

En valitettavasti muista tarkasti miten kirsikkakreemin valmistin, mutta muistelen että lisäsin perus sokerikreemin joukkoon kirsikkasiirappia ja -aromia. 


 
Kakun sisällä on hauska raidoitus, mutta tämä ei tule kreemistä vaan kääretorttupohjasta, jonka värjäsin osaksi punajuurijauheella. Osa pohjasta meni muihin projekteihin ja osa tuli tähän kakkuun.

Koitan välttää elintarvikevärien käyttöä leivonnassa, mutta aina se ei ole mahdollista. Punainen, vihreä, violetti ja sininen on ainakin helppo korvata luonnollisilla väriaineilla:

  • Punajuurijauhe värjää massan punaiseksi/vaaleanpunaiseksi eikä maistu läpi. Marjat tuovat myös väriä leivonnaisiin.
  • Vihreä spirulina värjää massan vihreäksi, mutta voi maistua levälle. Myös matcha tuo väriä ja makua leivonnaisiin. 
  • Violetti sävy tulee mustikkajauheesta.
  • Sininen väri tulee sinisestä spirulinasta eikä siinä ole haitallista levän makua. 

 

 


💛


Kommentit