Halloweenkeksit

 

 

Suunnittelimme ystäväni kanssa halloween juhlat lapsille ja nämä keksit pääsivät bileisiin mukaan. Näytän tässä postauksessa kaksi hauskaa halloweenkeksi-ideaa!


Hämähäkki- ja haamutäytekeksit


Vaniljakeksitaikina:

125 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljauutetta
4 dl vehnäjauhoja

 
Sekoita keskenään voi ja sokeri. Älä vaahdota! Mikäli taikinaan muodostuu ilmaa, keksit leviävät uunissa rumasti. Lisää muna ja vanilja. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Kauli taikinasta n. 4mm paksuinen levy hyvin jauhotetulla alustalla. Taikinan voi myös kaulia leivinpaperin päällä, jos ei halua enää keksejä siirtää. Ota taikinasta ympyrämuotilla tai esim. juomalasilla palasia. 

Ota joka toisen palasen keskeltä pienempi ympyrä muotilla tai esim. tyllalla.

Paista keksejä 180 asteessa noin 8 min ja anna jäähtyä.
Ohjeella tulee noin 10 täytekeksiä.



Suklaakeksitaikina:

125 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljauutetta
3,5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta



Tee keksit samalla tavalla kuin edellä, mutta ota joka toisen keksin sisältä pala pois pienellä haamumuotilla. Jos et omista muottia, voit käyttää veistä tai pieniä ympyrämuotteja. Ympyrämuoteilla voi tehdä myös pääkallokuvion.

Käytin kekseihin mustaa kaakaojauhetta (Van Houten), jolla saa luonnollisesti mustan sävyn leivonnaisiin. Maku on hieman syvempi kuin tavallisessa kaakaojauheessa. Sopii loistavasti halloween leivontaan.
 
 
 
 


Vaaleita hämähäkkitäytekeksejä varten varvitaan vielä n.150 g tummaa suklaata.
Tummia haamukeksejä varten tarvitaan n.150 g valkosuklaata.

Suklaa kannattaa temperoida, jotta keksit pysyvät nätteinä huoneenlämmössä. Mutta temperoimattomasta suklaasta nämä onnistuvat myös.

Sulata / temperoi tumma suklaa ja nosta suklaata teelusikallinen kokonaisen vaalean keksin päälle. Nosta reiällinen puolikas päälle. Koristele sokerisilmillä. Minä muovasin silmät sokerimassasta, koska valmiskoristeet olivat päässet loppumaan. Silmät voi myös pursottaa valkosuklaalla. 

Laita loppu suklaa pieneen minigrip-pussiin ja leikkaa kulmasta minipalanen pois. Pursota tummalla suklaalla hämähäkeille jalat.




Tummia haamukeksejä varten sulatetaan valkosuklaa ja nostetaan sitä teelusikallinen kokonaiselle keksille. Päälle tulee reiällinen haamukeksi ja silmät voi tehdä mustasta massasta tai tummasta suklaasta.


Vinkki!

Puolikkaaseen taikinamäärään voi käyttää pelkästään kanamunan valkuaisen tai keltuaisen. 

Jos suklaa pääsee jähmettymään koristelun lomassa, voi sitä varovasti lämmittää mikrossa 10 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen.




Katso lisää halloween-reseptejä täältä!
 
 

Kommentit