Voitaikinahämähäkki

 



 Tämä jättimäinen voitaikinahämähäkki (vai rapu?) on super helppo ja nopea tehdä, kunhan voitaikina vain on valmiina! Julkaisin vasta kattavan tietopaketin voitaikinan valmistuksesta, mutta jos taikinaa ei jaksa tehdä itse alusta asti, voi käyttää valmistaikinaa. Valmistaikinat ovat aina valmiiksi kaulattuja ja niissä on hyvä lehtevyys. Valmistaikinoiden maku on kuitenkin huonompi itse tehtyyn taikinaan verrattuna.

Valmistaikinaa käytettäessä kannattaa valita kokonainen voitaikinakimpale. Tämmöinen löytyy ainakin Pirkka -merkiltä. Tämä leivonnainen tulee tehdä yhdestä isosta taikinapalasesta, jolloin pienet levyt eivät toimi.

500 g voitaikinaa
pari rkl Nutellaa
Suklaaströsseleitä

Kananmuna voiteluun
Sokerisilmät


  • Kauli voitaikina noin 20x40cm levyksi. 
  • Leikkaa levy kahteen osaan, jolloin saat kaksi 20x20cm palasta. 
  • Levitä toiselle palaselle Nutellaa. Nosta toinen palanen päälle.
  • Muotoile levystä hämähäkki videon osoittamalla tavalla.
  • Voitele hämis kananmunalla ja ripottele päälle suklaaströsseleitä
  • Paista leivosta 220 asteessa 13-15min (200C kiertoilmalla)
  • Kiinnitä hämikselle sokerisilmät suklaalla, sokerikuorrutteella tai Nutellalla. Silmät voi myös muovata sokerimassasta tai suklaasta.



Minun hämähäkistä tuli enkä enemmän ravun näköinen.. Myös mies hihkaisi tämän nähtyään, että sehän on rapu! Joten olkoon tämä nyt sitten vaikka halloween rapunen.

Tein vuosia sitten herkullista Nutellapullaa, joka jollain hassulla tavalla muistuttaa tämänkaltaista leivonnaista. Nutellapulla sopii hyvin jouluun, joten tein myöhemmin vielä hauskan pullakuusen.

 



Kommentit