Movember cupcakes

 

Vanhin poikamme teki suklaakuppikakkuja alla olevalla reseptillä pari päivää sitten. Ne onnistuivat aivan täydellisesti eikä hän tarvinnut apua juuri ollenkaan.

Minä koristelin pari kuppikakkua movember tyyliin, mutta nämä sopisivat loistavasti myös tämän viikon isänpäivään. Tämä kuppikakkuohje on ehdoton suosikkini.

12 kpl

100 g voita
100 g sokeria
2 munaa
½ dl maitoa
50 g suklaata rouhittuna
150 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
25 g kaakaojauhetta

Vaahdota voita ja sokeria pari minuuttia. Lisää joukkoon kananmunat ja kuivat aineet. Lisää maito. Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita lusikalla tasaiseksi taikinaksi.

Jaa seos kahteentoista kuppikakkuvuokaan ja paista 180 asteessa noin 20 min. Varo ylipaistamasta näitä, koska tällöin kuppikakuista tulee kuivia. Kuppikakkuja voi myös hieman kostuttaa ennen tarjoilua. Tällä ohjeella tulee super meheviä kuppikakkuja, joten yleensä en kostuta näitä millään.
 
 
Suklaakreemi

200 g huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria
100 g tummaa suklaata

Tämä suklaakreemi on suosikkikreemini. Se on silkkistä ja pehmeää eikä ollenkaan liian makea. Tämä on myös nopea ja helppo tehdä.

Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä pari minuuttia. Lisää suklaasula seokseen ja sekoita tasaiseksi.
 
 
Pursotusvinkkejä löytyy mm. täältä.

 

Kommentit