Terveelliset joulusuklaat

 


Yhteistyössä: KoRo verkkokauppa

 Suunnittelin jouluksi paljon ihania makeisia, joita voi hyvällä omatunnolla syödä jo vaikka joulukuun alusta lähtien. Nämä toimivat hyvin myös välipalana. Tein terveellisiä konvehteja, tryffeleitä ja suklaapatukoita.

Käytin näihin mm. KoRon pähkinälevitteitä, jotka sisältävät 100% pähkinää ilman öljyjä tai sokereita! Lisäksi testasin xylitolilla makeutettua tummaa suklaata. Xylitol kuuluu sokerialkoholeihin, joka hoitaa hampaita eikä vaikuta verensokereihin yhtä tuhoisasti kuin valkoinen sokeri.

Tervellinen kinuski syntyy hienonnetuista taateleista. KoRolta löytyykin tämä tuote valmiina, jolloin säästyy taateleiden liotukselta ja hienontamiselta. Lisäksi sidosaineeksi tänään valikoitua tiikeripähkinäjauhe, josta kirjoitin paljon tässä aiemmassa postauksessa.



Terveelliset konvehdit

200 g xylitol suklaata
3-4 rkl pistaasitahnaa

Konvehteja varten suklaa kannattaa temperoida, jotta konvehdit pysyvät nättinä huoneenlämmössä.
Täytteeksi käytin vain KoRon pähkinälevitteitä, koska ne ovat niin herkullisia yksistään!



Terveelliset tryffelit

2rkl vettä
2rkl kaakaojauhetta
 
 
Taatelitahnaa voi tehdä myös itse liottamalla taateleita kylmässä vedessä yön yli ja sen jälkeen hienontamalla hyvässä tehosekoittimessa pari minuuttia. 
 
Sen jälkeen tahnan joukkoon lisätään vesi ja tiikeripähkinäjauhe. Tämän voi korvata myös mantelijauheella. Sekoitetaan taikina tasaiseksi ja pyöritellään palloiksi. Pallot kannattaa kieritellä vielä kaakaojauheessa tai kookoshiutaleissa.
 
 

Terveelliset suklaapatukat

Pohja:
1rkl tiikeripähkinäjauhoja
2,5dl maapähkinävoita
2rkl vaahterasiirappia

Kinuski:
n.200 g taatelitahnaa
½ tl vanilja-aromia
1 rkl kookosöljyä
 
Kuorrute:
150 g xylitol suklaata
n.1,5 dl pähkinärouhetta


Nämä suklaapatukat ovat suosikkiterveyspatukoitani! Pohja on sen verran pehmeä, että patukat kannattaa säilyttää jääkaapissa. Jos nämä antaa lahjaksi, kannattaa patukat laittaa kunnolliseen muoviastiaan. Nämä maistuu ihan Snickersille!

Pohjaa varten sekoitetaan kaikki ainekset kulhossa ja levitetään seos leivinpaperin päälle n.15-25 cm kokoiseksi levyksi. Levy kannattaa jähmettää pakkasessa 30min ajan tai jääkaapissa 2h.

Kinuskia varten sekoitetaan ainekset keskenään ja kaulitaan massa leivinpaperin välissä levyksi. Tätäkin levyä kannattaa jähmettää pakkasessa noin vartti. 

Nosta kinuskilevy pohjan päälle, ripottele päälle pähkinärouhetta ja lopuksi sulaa suklaata.
Katso ohjeet vielä videolta.




Kommentit