Triplasuklaajuustokakku


 Charmia-keittiöillä oli jälleen Charmia viikot ja lauantaina 10.2. pidettiin tapahtuma Turun liikkeessä. Tein sinne 100 erilaista leivosta, joista osa oli kuuluisia triplasuklaajuustokakkujani. Ohje löytyy blogista ja YouTubesta, mutta tein kakun tällä kertaa hieman työläämmällä tavalla, jolloin lopputuloksesta tuli todella silkkinen ja tasainen.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä ja on myös erittäin toimiva, mutta moussesta ei tule ihan yhtä silkkinen ja kerrokset saattavat jäädä hieman epätasaisiksi. Niinpä tein ohjeeseen kaksi pientä muutosta.

 Alkuperäisessä ohjeessa kaikki kerma vaahdotetaan kerralla ja jaetaan kolmeen eri kulhoon. Tämä on nopea tapa tehdä suklaajuustokakku, mutta esteettisyydestä joutuu ehkä vähän tinkimään. Jos kermaa ei jaa kulhoihin vaa'an avulla, tulee kerroksista herkästi epätasaiset. Lisäksi juustokakkumassa juoksettuu herkästi, kun sula suklaa lisätään valmiiksi vaahdotetun kerman joukkoon. Tämä ei ole vakavaa, mutta moussesta erottuu selkeästi pienet suklaarakeet. Tämän kaiken välttämiseksi päätin tehdä jokaisen moussekerroksen erikseen.

 Toisen muutoksen tein liivatteen määrään. Alkupäräisessä ohjeessa oli 2 liivatelehteä per suklaamoussekerros. Tätä ohjetta varten vähensin liivatteen määrää hieman, jolloin moussesta tulee entistä silkkisempi. Kakku pysyy kyllä koossa, mutta liivatteen määrää ei missään nimessä saa enää mennä vähentämään. Jos liivatteen määrä yhtään arveluttaa, kannattaa varalta laittaa 2 liivatelehteä jokaisen moussen joukkoon.


20x20cm neliövuoka tai
24 cm ympyrävuoka


Pohja:

200 g keksejä (esim. Oreo)
50 g voita

Täyte:

6 dl vispikermaa
300 g tuorejuustoa (vanilja)
100 g valkosuklaata
130 g maitosuklaata
150 g tummaa suklaata
5 liivatelehteä
n. 1,5 dl kiehuvaa vettä



  • Vuoaa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Jos käytät tavallista neliövuokaa, vuoraa se kauttaaltaan leivinpaperilla, jotta kakun saa nostettua siitä pois. Tällöin kannattaa laittaa kaksi leivinpaperisuikaletta ristikkäin.
  • Sulata voi mikrossa puolella teholla 30-60 sekunnin pätkissä. 
  • Hienonna keksit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sula voi ja sekoita tasaiseksi.
  • Painele pohja vuokaan tasaisesti.


  • Täytettä varten laita 2 dl kermaa ja valkosuklaa kulhoon. 
  • Sulata mikrossa puolella teholla minuutin pätkissä, kunnes seos on tasaista. 
  • Laita kulho jääkaappiin yön ajaksi.
  • Laita 2 dl kermaa ja maitosuklaa toiseen kulhoon. 
  • Sulata mikrossa tasaiseksi ja laita jääkaappiin yön yli.
  • Sulata 2 dl kermaa ja tumma suklaa samalla tavalla kolmannessa kulhossa ja laita jääkaappiin.


  • Seuraavana päivänä laita kaksi liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.
  • Vaahdota valkosuklaaseos kuohkeaksi vaahdoksi. 
  • Lisää 100 g tuorejuustoa ja sekoita tasaiseksi.
  • Sulata liivatelehdet puoleen desiin kiehuvaa vettä ja jäähdytä pari minuuttia.
  • Lisää liivateseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada valkosuklaamousse vuokaan ja nosta pakkaseen.

  • Laita seuraavaksi 1,5 liivatelehteä kylmään veteen.
  • Vaahdota maitosuklaaseos ja lisää 100 g tuorejuustoa.
  • Sulata liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä ja lisää seokseen.
  • Kaada maitosuklaamousse valkosuklaamoussen päälle. Jos haluat että valkosuklaakerros on hyvin jähmettynyt, anna sen olla pakkasessa vähintään 30 min, ennen seuraavan kerroksen valmistamista.

  • Valmista tummasuklaamousse samalla tavalla kuin edellä. Tuorejuustoa tulee 100 g ja liivatelehtiä puolitoista. Anna kakun jähmettyä pakkasessa 2h tai 4-6h jääkaapissa.
  • Jos kakun pakastaa umpijäiseksi, kannattaa se sulattaa jääkaapissa.
  • Kiille kannattaa valmistaa vasta, kun kakku on jääkaappikylmä. Sitä ei voi pakastaa.

 


Kiille:

2 dl maitoa
½ dl sokeria
3/4 dl tummaa leivontakaakaojauhetta 
3 liivatelehteä

  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5min. 
  • Laita maito, sokeri ja kaakaojauhe kattilaan. Kiehauta koko ajan vispilällä sekoittaen. 
  • Sulata pehmenneet liivatteet seokseen ja anna jäähtyä viitisen minuuttia. 
  • Kaada kiille vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 2-3h. 


 
Leikkasin kakun pieniksi paloiksi tarjoilun helpottamiseksi.
Teen postauksen kaikista alennuspäivien tarjoiluista vähän myöhemmin.
 
Tämä kakku on yleensä yksi juhlien kehutuimmista ohjeista!
Ehdottomasti vaivan arvoinen! 💖



Kommentit