Sitruunablondies



Sitruuna on yksi suosikki raaka-aineistani, sillä se tuo ihanaa raikkautta leivonnaisiin ja makeutta on helppo säätää. Näin pääsiäisen alla sitruuna tuo myös ihanaa keväistä väriä kahvipöytään. 

Nämä herkulliset sitruuna-valkosuklaaleivokset ovat uusi suosikki leivonnaiseni! Nämä ovat ihanan raikkaita ja makeita samaan aikaan! Sisus on hieman tahmainen, mikä tekee näiden syömisestä entistäkin ihanampaa! Ohje on lisäksi nopea ja helppo. 🍋


20x20cm vuoka
16 pientä palaa

200 g valkosuklaata
175 g voita
1 sitruunan kuoriraaste
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa



Suklaan ja voin sulattaminen

1. Vesihaude
Laita kattilaan vettä ja lämmitä se väreileväksi. Veden voi jättää keskilämmölle kiehumaan. Nosta kattilan päälle lämmönkestävä kulho ja pilko suklaa ja voi kulhoon sulamaan. Sekoita välillä, kunnes seos on tasaista.

2. Mikro
Pilko voi ja suklaa mikronkestävään kulhoon. Aseta mikron teho puolelle eli noin 400W. Lämmitä seosta minuutin pätkissä välillä sekoittan, kunnes seos on tasaista.



Valmistusohjeet:

  • Sulata voi ja suklaa.
  • Lisää joukkoon sokeri ja sekoita. 
  • Lisää vehnäjauhot ja sekoita.
  • Lisää kananmunat ja sekoita.
  • Raasta lopuksi joukkoon sitruunan kuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Vuoraa 20x20cm vuoka hyvin leivinpaperilla (myös reunat). 
  • Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 min.
  • Anna piirakan jäähtyä täysin ennen leikkaamista.


Vinkki!

Taikinan joukkoon voi lisätä pari tippaa sitruuna-aromia, jos haluaa lisää sitruunan makua. Älä kuitenkaan lisää sitruunanmehua, ettei taikinan koostumus kärsi.




Piirakan voi vielä koristella esim. suklaapursotuksilla ja nonparelleilla. Päälle voi myös hunnuttaa tomusokeria. Minusta tämä on niin ihanaa näin pelkiltään, etten rohkene koskea siihen millään koristeilla!


Katso myös ohjeet ja videot näihin:

Ruskistettu voi -brownies
Cookie-Oreo-Brownie
Vappu brownies



Ihanaa pääsiäistä! 🐣



Kommentit